Ledig dag med tjejerna

Barnen har lov och jag passade på att ta ledigt från jobbet idag.

(null)
 
Rickard tog också ledigt och vi åkte till Bollhuset och lirade lite basket. Tänk att få ha en hel baskethall för sig själva?! Oj, va roligt vi hade. Men sen kom det större barn och mina små knattar blev lite bortskuffade. En och en halvtimme basket blev riktigt bra ändå för tjejerna. Mormor var också med och fick se tjejerna spela lite basket med varandra.

Vi åkte till Tuna Park där mormor bjöd på lunch. Meja och Rickard åkte hem direkt efter maten då Vilja och Ninja ville köpa present till Meja, som fyller år på tisdag. Så de passade på att gå en tipspromenad runt mattorget för att sedan få välja en gratis bok i bokbussen som stod utanför. Lyckat läslov när de fått två gratis böcker från Kommunen genom deras Lässatsning. 

(null)
 

(null)
 
Sedan åkte vi vidare till Ebelingmuseet. Dit Ninja har gått under höstterminen och skapat konst tillsammans med halva sin klass. Så nu under lovet ställdes deras konst ut och vi passade på att kika på det.

(null)
 
Hon var riktigt stolt över skulpturen hon och hennes kompisar har skapat. Vi passade ju såklart på att kika på andra utställningar också, då Rickard aldrig tidigare har varit där inne. 

Stannade till vid min morfars grav och lämnade ljuslyktan så den är redo inför morgnodagen och ljuständning som skall ske. 

Vidare till Åsby Hem & Trädgård. Där är julen framplockad och ett alldeles fantastiskt landskap av sagojul är uppbyggt. 

(null)
 
Det blev inte alls mycket köpt dock, men det var alldeles härligt att bara strosa runt där en stund.

Vi stannade till och köpte lördagsgodis redan idag innan vi åkte hem och tog oss en mysigt eftermiddagsfika innan mormor sedan gick hem. Det var en väldigt härlig dag tillsammans med mormor tyckte tjejerna. Jag och Rickard också såklart.

Nu har vi precis rundat av vår dag med pizza till middag och nu väntar vi in att handbollsmatchen mellan Eskilstuna Guif och Önnereds HK ska starta och visas på tv. Då sitter familjen samlad i soffan och bara tar det lugn.

En ledig dag med familjen var precis vad jag behövde. Det har varit en liten tung period på jobbet och det kommer fortsätta så en stund till. Men efter denna lediga dag är jag redo att fortsätta jobba. Mer energi och ta mig fram till jul. Det är ju trots allt bara 55 dagar kvar till julafton!