Vi smygstartar mot julen

2 veckor innan första advent och julbelysningen är uppe. Utomhus.

(null)
Igår tyckte både Rickard och tjejerna att det var dags att sätta upp julen här hemma. Trots min stora kärlek till julen så fick jag gott och väl sätt ner foten och sätta stopp. De pratade om julgardiner, tomtar och ja, allt vi har uppe i jul. Men jag tillät dem att sätta upp julbelysningen utomhus. Även om det tog emot. Tjejerna är ju ute och spelar lite boll på sena eftermiddagarna och då är det mörkt ute. Så lite extra belysning från vår uteplats kan ju faktiskt vara okej. Och det blev ju faktiskt riktigt mysigt. Nu vill Rickard utöka utomhusbelysningen med en girlang längst med hela vårt staket fram till grinden. Ja, det får väl stå på inköpslistan, villhöver listan vill säga. Det ska ju trots allt upp en adventsgran utomhus också, med belysning. 

I lördags skrev tjejerna sin första önskelista till tomten också. Det ger oss en bra början till inköp av alla julklappar. Nu ska de få skriva önskelista en gång i veckan. Kanske hör eller ser de något som de önskar sig under veckan. Den första listan har jag redan gömt, så de kan inte tjuvkika på vad de skrev förra gången. 

Jag har dessutom påbörjat julbaket. Eller i alla fall testa inför julbaket. 
I vanliga fall är det inte jag som står för alla godsaker på efterrättsbordet, men nu när livet ser annorlunda ut så får jag lösa även den delen. Inte mig emot då jag på senare tid har fått upp tycke för att baka. 

Vi julpysslar. Skapar pärlplattor med mönster som speglar julen, så som julgranar, pepparkaksgubbar och siffror inför advent. 
Jag ligger i soffan och läser feelgood-böcker med inslag av jul. Bara tar det lugnt och njuter av livet helt enkelt.
Tjejerna har fått jultröjor redan nu. Kvar är att köpa till mig och Rickard. Sen om vi ska använda dem på julafton eller inte, så långt har jag inte kommit i tanken ännu. 

Men vi smygstartar mot julen. Min favorittid på året ❤

Kommentera här: