Monday memories

När minnen rusar förbi i huvudet kan det vara på både gott och ont. Minnen som smärtar men som i det stora hela skänker värme och glädje.

Idag är det tre år sedan min mormor gick bort. Det är tungt. Jag åkte förbi hennes grav efter jobbet. Stannade till och köpte några blommor och blad. Och medan jag satt där på huk, ensam, bredvid stenen så kom alla dessa lyckliga minnen tillbaka.

(null)
 
Jag minns tillbaka hur min mormor oftast kom hem till oss på söndagar och städade mitt rum (och övriga rum också för den delen). Men jag skämdes ju lite för att det var så stökigt i mitt rum. Så då var jag snabb och städade, läs föra bort alla under sängen så det inte syntes. Men min mormor var klok, för hon visste ju hur jag städade. Och jag ser samma sak i mina barn. De är duktiga på att städa sitt rum så som jag gjorde. De har dock ingen mormor som kommer och drar fram allt under sängen och tvingar dem plocka upp. Ännu i alla fall. 

Jag minns att vi fick sova hos mormor natten till ens födelsedag. Tidigt på födelsedagsmorgonen stod hon och gjorde i ordning bulldegen. Lagom efter frukost så var det dags att hjälpa till med att baka bullar för födelsedagsfika som skulle vara hemma på eftermiddagen. 

Jag minns den gula traktorn med grön skopa som vi fick leka med hos mormor när vi var små. Lyckligvis hann även mina barn leka med just den traktorn hos min mormor innan den lämnades vidare. 

Jag minns att min mormor lyckades få tjejerna att tro på Tomten lite längre. För varje jul kom min mormor hem till oss och tittade på Kalle Anka och fikade. När alla gäster hade gått hem så följde tjejerna med min mormor hem (tvärs över gräsmattan) och konstigt nog hade Tomten varit förbi med massor med julklappar när de kom hem igen.
 
Jag minns att jag klädde ut mina tjejer till både häxor vid halloween, ett halvt luciatåg vid jul samt påskkärringar vid påsken för att min mormor skulle få uppleva de traditioner med dem så som jag var uppvuxen med. Och vid varje högtid överlämnandes en blomma till henne. 

Nu ikväll är jag full av glädje med minnen av och med henne ❤
1 Anna:

skriven

Vad fint skrivet om din mormor och din barndom.
I dessa tider tänker jag mycket på min mormor, som är I livet men som alla andra 70+ åringar inte ska straffa folk. Jag hoppas detta är över snart så jag hinner hänga med henne.
Minnen är det finaste vi har ❤️

2 Bea:

skriven

Minnen håller de som lämnat oss kvar ❤
Stor kram!
Jag har nyss kört 14 mil, sen blir det 14 till hem...

Kommentera här: