Årets första camping

Nog för att jag har haft höga förväntningar på campinglivet sen vi köpte husvagn förra året. Men jag är ännu inte helt övertygad om att det är så man ska göra när man semestrar.

Torsdagen kom med en längtan till att få koppla på husvagnen på bilen och åka iväg. 

(null)
 
Jag åkte tidigt och handlade det som skulle inhandlas i matväg. Tjejerna packade klart sina väskor och Meja blev upphämtad av sin farmor och farfar (då hon skulle iväg på träningsläger med dem i 4 dagar.) Vi andra strålade samman med farbror Kristian med familj och styrde våga ekipage till Malmköping. Vi såg redan när vi rullade ner för backen att det var många ekipage där redan. Och höll bara våra tummar för att vi skulle få plats.
Hänvisade till en sluttande gräsmatta fick till tillslut upp våra vagnar och kunde göra oss redo för att njuta av två dygn på camping. Njuta, det gjorde vi dock bara i 2 timmar. Det kanske 4 timmar efter vi hade kommit dit.

(null)
 
Elen strulande nämligen alldeles för mycket. Tog tid att få fram elen till våra ekipage och vi kunde ge barnen lunch vid två på eftermiddagen. Där efter hade vi nog el i två timmar innan den strulade igen. Malin började bli orolig för natten då deras husvagn endast är en sommarvagn och är ganska beroende av att elen fungerar för värmens skull. Men campingägaren lovade oss att elen skulle räcka till oss alla under natten. Och så fick vi ström i kanske en timme innan vi fick ringa till ägaren igen för att påtala detta. Han skyllde dock på att det var för att alla drog igång sin värme i vagnen och samtidigt kanske körde något annat också på el. Och så fick vi tillbaka elen igen. En stund i alla fall. Halv tolv på natten ringde vi sista gången och vi fick ingen el efter det. 

4 grader. Så varmt hade Kristina och Malin i sin vagn när de vaknade tidigt på morgonen. Alltså strömlösa hela natten. Det är inte okej. Så riktigt irriterade och sura packade vi ihop redan klockan åtta på morgonen. Färidga för att checka ut långt innan receptionen hade öppnat. Och vi vägrade dessutom betala för elplats, eftersom elen var i stort sett obefintlig. 
Till svar fick vi att de inte hade räknat med denna beläggning. Nej, fast då kanske man inte ska ta emot den storleken på beläggning om man inte kan hantera det som ska hanteras. Och med tanke på attityden och servicen så får denna camping tyvärr ett väldigt dåligt betyg.
Tråkigt tyckte vi då vi hade sett fram emot att besöka Tom's Restaurang som ligger på campingen. 

(null)
 

Barnen lekte gott tillsammans ändå. Lekparken. Gungan och till och med ett dopp i sjön hann de med. Cyklarna togs ju med så en eller två rundor med cyklarna för tjejernas del. Lasse fick stanna med oss när de stora cyklade iväg. Men han var riktigt nöjd med det också.

Istället packade vi in oss och åkte till Näshulta Österby camping istället. Där var marken så plan och fin. Enkelt att parkera ekipagen och göra oss redo att njuta utan elproblem. Dock hade vår elpatron gått sönder. Min teori är att allt elstrul i Malmköping gjorde att det blev för mycket för vår patron. Men det är inget som kan bevisas så vi fick koppla ur värmen, vilket var helt okej ändå med tanke på att solen värmde upp vår husvagn så vi hade det riktigt varmt under natten ändå.

(null)
 
Bada efter lunchen och till kvällen gjorde barnen. Campingvärdarna meddelade att det var 15 grader i sjön. Vi åt och drack riktigt gott och umgicks så härligt tillsammans. Och jag kunde äntligen njuta av campinglivet. Handdisk i servicehuset. Bör kanske dock börja lyssna på podd eller ljudböcker så jag slipper jaga med mig sällskap? Lekpark precis framför våra campingplatser för barnen att leka på. Sönderbränd på både panna, bröst, lår och armar för min del.

Redan på kvällen packade vi ner Kristian och Malins förtält då det skulle börja regna på morgonen. Och javisst, precis lagom efter frukostdisken så var regnet på väg ner och vi var ändå redo för att åka hem igen.
Näshulta Österby kan helt klart tänkas få ett besök till av oss. Det var på någotvis något enkelt. Och enkelt är det väl precis som det ska vara när det gäller camping.

(null)
 

Nu ser vi fram emot säsongen. Nya tallrikar och kaffekoppar är inhandlade. Vi väntar hem vår egna förtält. Elpatronen ska såklart bytas.

Men jag går ju i förhoppningar att vi kanske kommer iväg redan till nästa helg. Även om det bara blir i grannstaden. Och då med alla barnen såklart. För Meja har varit riktigt saknad. Och jag tror vi alla vuxna har räknat med ett barn för mycket när vi räknat inför måltider och så.

Borta bra men hemma bäst! Årets första camping blev både bra och dålig.