Övning ger färdighet, med lite hjälp på vägen

Som jag skrev i mitten på februari (finns att läsa här) så kanske padel kunde bli min sport. För jag gillade ju det då och jag kan lova att jag har inte börjat ogilla det, utan snarare så växer sig intresset ännu större. Nu har jag ju inte spelat så jätte mycket, men jag vill ju spela mer.

 
3 pass på singelbana med Rickard har det hunnit blivit. Vi har tyävrr inget par som är likvärdiga oss i spel. Rickard som är bra och jag som är mycket sämre. Men jag trivs med singelbana också. Få träna lite teknik och slag.

Tanken var att jag och Johanna skulle möta två kollegor för en tid sen på en lunchpadel, men efter en liten olycka under den första delen av spelet så skadade sig vår kollega och vi blev helt plötsligt tre. Johanna som dock spelat lite mer fick stå själv och vi fick köra lite hur som helst helt enkelt. 

Men så tog Rickard tag i saken och bokade in oss på padelkurs. Personlig träning kan man nog kalla det eftersom det bara är vi tillsammans med tränarens fru. Hon är också nybörjare och med lite tur så kanske hon och jag kan bli ett bra par i utvecklingen. Så i lördags hade vi vår först träff. Henrik, som tränaren heter, kikade lite på slagen och gav oss lite övningar. Börjar från grunden och jobbar oss framåt i utvecklingen. Det var svårt att få till det men det gick ju. Övning ger färdighet, med lite hjälp på vägen. Jag var trött men full av endorfiner när vi åkte hem med en längtan efter nästa pass padel.

Igår bokade jag in mig på en tjejkväll i padelhallen. Det blir spel och "Padelsnack" med Emmie Ekdahl, Sveriges bästa spelare på damsidan. Ska bli riktigt trevligt. Även om jag känner att jag inte är spelduglig, så går jag dit för att få inspiration till att faktiskt bli bättre. 

Idag blev det min första fulla padelmatch. Tre kollegor ställde frågan och jag kunde inte tacka nej, även om jag visste att de var helt klart bättre än mig. Så vill jag ju bara spela mer. Helt tiden.

På lördageftermiddag ska jag och Rickard iväg på vår andra personliga träningstillfälle. 

 
Jag känner dock att jag måste träna upp ryggen på gymmet. Bålen behöver ju också stärkas upp för att få en bra hållning i spelet. Kanske kan jag hinna med ett gympass på onsdag. 

Kommentera här: