När kosten spårar ut lite

I stort sett sen jag bytte tjänst har min kost spårat ut lite. Speciellt luncherna. Det har blivit alldeles för mycket uteluncher. Luncher sittandes framför datorn medan man jobbar.
Det måste få ett slut. För det är ju inte hälsosamt att äta framför skrivbordet och jobba trots att man har lunch. Och det är inte heller så ekonomiskt att åka iväg och äta lunch så ofta som jag gjort heller. 

Så i förra veckan började utmaningen. En utmaning mellan mig och Rickard. 
För varje måltid vi missar (eller struntar i) att äta på jobbet så ska vi böta 25 kronor. Det vill säga, ifall jag struntar i min frukost och köper en färdig smörgås på frukostvagnen, så får jag snällt föra över 25 kronor till sparkontot. Det svider ju lite med tanke på att frukostvagnens smörgåsar inte är så jätte goda egentligen, och kostar trots allt lite grann. 

Eller om jag väljer att åka iväg och äta en lunch ute. Bara den lunchen kostar ju och så måste jag föra över. Ja, ni förstår.

Kan säga att det har gått skapligt bra. Eller egentligen inte eftersom jag faktiskt har bötat. Två gånger redan. Första boten kom i fredags. Då valde jag att äta lunch med Anna. Även om vi åker bil tillsammans till jobbet på morgonen, så saknar jag henne en hel del på jobbet. Så en sallad fick det bli med henne. Men även Rickard valde att äta ute den lunchen så han fick snällt också böta.

Idag blev det andra boten för mig. Då blev det oplanerat lunch med Johanna. Men jag jublade när jag bötade in min del. För matlådan jag hade med mig var inte ens något att hurra för. Rickard sa själv att maten blev lite misslyckad, inklusive både jag och barnen tyckte det redan. Men det var han som laga och han som sa det. Sen kom det ju fram att även han fick böta dagens lunch idag, så jag har inte så jätte dåligt samvete för det.

Så på två veckor har vi båda fått böta två gånger var. Plus på bötes-kontot och ändå dåligt samvete för böterna. Men två uteluncher på drygt två veckor är okej. Det har ju varit värre tidigare.

Vad vi ska göra för våra böter vet vi inte ännu. Lägga på semesterkontot då matkostnaderna går upp en aning kanske? Det visar sig med tiden. Det är faktiskt ganska spännande med denna utmaning. 

Nu ska jag bara se till att jag äter både frukost och lunch i vårt pausutrymme (som det så kallade lunchrummet heter). Minimera antalet måltider framför datorn på jobbet är ett mål i alla fall. Vi får väl se hur det går. 

Kosten ska i alla fall hamna på rätt spår igen! Heja mig. Heja oss! 

 

Kommentera här: