Julens städas bort

Redan igår började vi städa bort julen här hemma. Då med lite lagom julgransplundring. Tjejerna fick plocka bort glittret, julgranskulorna och så godiset som fanns i granen. Och så körde vi våra julgranar (vi hade ju en adventsgran på vår uteplats också) till ReTuna för att de ska återvinnas på rätt sätt. 

(null)
 
När vi kom hem igen så blev det eftermiddagsfika och så fick tjejerna ha sönder vår lilla pepparkaks-by som de byggt upp tidigare i december. Tyvärr så får de inte äta av delarna då de förmodligen faktiskt innehåller en hel del damm också. Så rakt ner i en soppåse som sedan fick sorteras som matavfall. 

(null)
 
Idag fortsatte vi med att städa bort julen här på eftermiddagen. Tjejerna plockade ner i sina egna rum och jag själv fick ta bort allt i alla andra rum. Som tur är så har vi inte allt för mycket pynt här hemma så det gick ju ganska snabbt.
Även om jag älskar julen och allt som hör till så känns det riktigt skönt att allt är i sin ordning igen.

(null)
 
Denna jul blev inte som jag tänkt mig, eller som det alltid varit. Barnens högtid. Och jag gjorde allt i min makt för att de skulle ha det så härligt som möjligt. Så det känns även lite vemodigt att dra ut kontakten till jultomten. Den som i år flyttade hem till oss från min mamma. Det första, störta och mest älskvärda minnet från min egna barndomsjul. Tomten. Nu ska han få vara med att se till att mina barn minns sina barndomsjular som något älskvärt och alldeles fantastiskt. Precis som jag hade det som liten. Men med tiden så blir traditionerna också förändrade. Vare sig man vill eller inte.

(null)
 
Tack tomten för detta år. Jag ser fram emot att få ställa fram dig i början på december och låta barnen minnas varje jul framöver med dig 🖤 
 

Kommentera här: