En skoldag med henne

(null)
Att du ler gör mig stark.

Ninja har sedan en tid tillbaka haft det lite jobbigt i skolan. Det är få dagar som hon kommer hem och säger att skoldagen har varit bra. Vissa dagar är det små saker som händer men andra dagar är det lite större saker som händer. 

Det har tagit mycket på oss som familj. Både Vilja och Meja har inte riktigt mått så jätte bra de dagar när Ninja inte mått så bra. Samtidigt har det tagit mycket på oss som föräldrar. Vi vill inte göra någon större "grej" av det hela. Vi pratar mycket om att alla människor är fina, även om tokiga saker händer. Men förra veckan var det precis som om bägaren rann över för de flesta av oss. En dag när Ninja inte alls mådde så bra och inte vi heller. Både förälder och lärare hör av sig till mig gällande Ninjas siutation i skolan och de båda är så ledsna för Ninjas skull och vill bara Ninja väl ♥

Och med stöd från skolan så ska detta blir riktigt bra. Åtgärder är tagna redan denna vecka och vi ser fram emot att Ninja ska kunna få den studiero hon behöver i klassrummet för att det ska bli bra för henne igen. Samtidigt så finns det personal på raster som ska kunna göra skolan trygg för Ninja. Vi får helt enkelt låta det ta den tid det tar. För alla människor är fina och tokigheter ska förhoppningsvis upphöra i den utsträckning som det har varit.

Och med tanke på Ninjas mående i skolan så bad hon mig i förra veckan om att jag skulle följa med henne en dag i skolan. Så efter samtal med läraren och ett godkännande från min chef så fick det blir idag. En skoldag med henne.

Det var inte vilken skoldag som helst. Det var en pysseldag med bara alla hjärtans dag-pyssel. 

(null)
 
Vi startade dock skoldagen med att eleverna skrev i sina GOTD-böcker. Svårt att förklara men helt klart en fantastisk uppgift som eleverna gör.
Därefter blev det lite tyst läsning. Ninja läste dock lite högt för mig ändå. Som hon är duktig på att läsa. 

(null)
 
Strax innan första rasten så blev det lite rörelse. Dance Monkey och lite rörelser efter läraren. Ninja skrattade nästan så hon tjöt för att jag gjorde precis som dem. 
Första rasten spenderade vi med att bygga ett torn. Först skulle vi bara göra ett slott, men så flg fantasin iväg och det blev ett så högt torn så det till och med var högre än Albin (Ninjas baskettränare). Sen fick Ninja och hennes två kompisar rasa tornet lagom tills det var dags att städa och gå in.

(null)
 
Sen hade Ninjas grupp massagetid. Då fick jag massera Ninja och själv fick jag massage av Ninjas kompis. Jag bad personalen om lappen, så vi kan göra ramsan med massage hemma också. Den var riktigt uppskattad i gruppen så jag hoppas den ska vara uppskattad här hemma också.

Lunchen. Alltså mina barns skollunch är faktiskt fantasikt. Vilken härlig salladsbuffé de får varje dag. Jag åt så jag nog var alldeles fyrkantig. 
Och så rast igen. Så lekte vi Sten-Sax-Påse. Som jag sprang, men barnen var snabbare. Och så tappade de intresset och ville gunga istället. Och så skulle de klättra men så avslutade vi rasten med att spela lite basket. Fantastiska möjligheter till aktiviteter barnen har på raster. 

Efter lunchen hade eleverna utvärdering av skolveckan. Ett riktigt roligt sätt av avsluta veckan på. Sen fick eleverna pyssla tills det var dags att gå hem.

(null)
 
Då stannade jag och Ninja kvar i klassrummet och hade ett enklare samtal. Inte riktigt utvecklingssamtal men vi pratade om Ninjas mående, hennes utveckling i skolan och så alla andra tankar som kom över oss- jag, Ninja och hennes lärare.


Jag lämnade sen Ninja i skolan då hon skulle ha sin modersmålundervisning. Just finskan kände jag att jag kunde slippa under skoldagen, och eftersom vi egentligen hade samtal när Ninja har sin ordinare undervisning så fick hon ha sin undervisning med Vilja och Meja, som har timmen efter. Så bra att undervisningen är så flexibel. 

Att vara i skolan en heldag, med ett glatt och pratsamt gäng elever gav mig huvudvärk och jag tog mig en tupplur på soffan. När hände det senast?
Jag vaknade inte ens när tjejerna kom hem från skolan. Och inte heller så väckte de mig. Välbehövlig vila med andra ord.

Jag kan inte riktigt förstå hur lärare orkar. De är verkligen super-människor.

Men Ninja har fått en bra lärare. Jag känner mig trygg i hennes sätt att agera för Ninjas skull. Och gör allt hon kan för att alla ska få det så bra som möjligt.
Nu hoppas jag att min spralliga lilla tjej kommer tillbaka och njuter av sin skolgång. Det får bli en ny skoldag med henne senare i vår. 
 
1 Bea:

skriven

Styrkekramar till er ❤
Vet så väl hur det kan vara, då sonen hade jättejobbigt i grundskolan också. Och nu är det även systerdottern.
Hoppas det ska gå bra för er ❤
Många varma kramar fån oss här uppe!

Kommentera här: