Tredje advent

När tredje ljuset brinner..

(null)
 
Får man summera sin dag som helt fantastisk? Det gör jag i alla fall. Tredje advant har gett mig så mycket kärlek så det svämmar över.

Vi startade vår dag riktigt tidigt. Varför kan jag inte sova länge trots att jag är ledig? Men lite kaffe i soffan innan resten av familjen vaknade var riktigt mysigt. Adventsfrukost i form av tomtegröt och smörgås med julskinka fick vi i oss innan vi åkte iväg.

1 lucia, 2 tärnor och 2 tomtar åkte iväg på luciafirande. Ute på altan sjöng vi tre jullåtar för Mummi och Ukki. I det enkla bor det vackra, som Ernst säger. Att vi kunde göra detta för dem på avstånd nu när världen är som den är. För oss var det så enkelt men för dem blev det hela världen för en stund.
Vi hann till och med stanna till hos farmor och farfar och drog av samma låtar innan vi åkte hemåt igen. 

(null)
 
Veckohandling. Lunch ute med familjen. Sen blev det julstök här hemma hela eftermiddagen.

Pepprkakshusbygge. Tjejerna byggde ihop en hel by. Dekorerade med allt möjligt de kom över.

(null)
 
(null)
 
Själv gjorde jag en omgång med saffransmaränger, Rocky Road och så en sats med knäck. Knäcken var jag mest rädd för att göra. Har alltid gjort den med min syster tidigare, men i år får jag stå på egna ben. Förra året också i och för sig, men d köpte jag färdiga. Men jag lyckades i år. Goda blev de också. Så stolt jag blev över mig själv. Hur ska det här goda räcka fram till julafton?

(null)
 
Julgranen togs in och pyntades. Alldeles för tidigt enligt mina egna traditioner, men julen blir inte som det varit så vi får göra det bästa av situationen helt enkelt. Och att njuta av julgranen lite tidigare gör oss nog bara gott. 

(null)
 
Nu står en julskinka i ugnen. Årets första för våran del. Som jag längtar till att få unna mig en bit redan ikväll. Den lär ju inte räcka så länge här hemma. 

Årets alla julkortsmottagare är nedskrivna på kuvert. Så här tidig har jag nog inte varit tidigare. Snart ska de postas också. 

Tjejerna varvar ner för sista skolveckan innan jullov. Jag andas in och ut och fylls av kärlek och tacksamhet. Den här dagen har varit så fylld av kärlek. 

"När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr"
 

Kommentera här: