Även lite kan hjälpa

Hashtagen Supportyourlocal är något man läser på de flesta socialamedier just nu. En bedjan till att vi friska medborgare ska hjälpa våra lokala små företag att överleva denna kris. Det kan ju vara allt från att faktiskt köpa den där take-away-kaffet från det lilla caféet eller unna sig det där plagget eller accessoaren från den lilla butiken på hörnet. Allt för att hjälpa den hålla sig vid liv. 

Samtidigt ska inte överkonsumtion skapas.

(null)
 
I helgen har jag nog lyckats anväda den där hashtaggen. Kanske inte i mina sociala medier men i mina tankar.

Började helgens inköp med en ny handväska till mig själv. En liten butik i gamla stan, Elin Maria, gjorde reklam på sin Instagram om att det skulle ha 20% rabatt på märket GANT. I samma inlägg var det en bild på en handväska som jag föll för. Och som jag kände mig nöjd när jag klev ut genom butikens dörr med påsen i handen. Spontant köp, men jakten på en ny handväskan har ju pågått länge för min del. 

(null)
 
Idag klädde vi oss för utelunch. Styrde bilen mot Sundbyholms Gästhamn för en våffellunch för tjejernas del och en riktigt gods toast till mig och Rickard. Självklart strosade vi runt i slottsparken och barnen passade på att känna på det kalla vattnet.

(null)
 
Det känns på något vis bra i hjärtat att vi tänkt på just hashtagen Supportyourlocal när vi gjort våra val under denna helg! Även om det bara blev en handväska i den lilla butiken och en lunch på den mysiga lilla hamnrestaurangen, så kan även lite hjälpa dem i just denna kris.
 

Kommentera här: