Sommarlov

Igår fick tjejerna äntligen gå på sommarlov. Nu väntar 5 veckor ledighet innan fritids och Öppna verksamheten drar igång inför höstterminen.

(null)
 
Egentligen skulle Ninja vara på fritids nästa vecka. Men hon har, de senaste veckorna, haft det riktigt jobbigt i skolan. Blivit utsatt, som gör att hon mår dåligt. Att hon nästan varje dag kommer hem från skolan och säger att det har hänt saker och att hon är ledsen. Ninja har aldrig tidigare mått dåligt i skolan, men nu säger hon varje kväll att hon inte vill gå till skolan. Och det gör riktigt ont i mig. Veta att jag inte kan göra något. Jag måste ju vara på jobbet. 
Tidigare har jag aldrig behövt följa med in för att lämna tjejerna, men den senaste tiden har jag fått följa med och hon håller kramaktigt i handen när vi går genom korridoren.

Men nu får hon andas i fem veckor. Tack vare att mormor har semester och att tjejerna dessutom bokat in en övernattning hos Mummi och Ukki, då de planerar ett basket-läger. Så får Ninja vara hemma nästa vecka. Vilket gjorde henne glad.

Att de dessutom blev hämtade tidigt på fritids igår av Mumm och Ukki, för övernattning gjorde i alla fall att tjejerna fick en underbar start på sommarlovet.
De kom hem tidigt på förmiddagen idag och har lekt med kompisarna sen dess. Bortsett från en cykeltur till godisaffären som vi gjorde. 

Nu blickar vi framåt. En vecka kvar att jobba. Sen beger vi oss ut på massa äventyr. Vi vet aldrig vad som händer!