Husvagnssemester del 1

Familjen Heikkilä har överlevt sin första husvagnsemester tillsammans. På Borås Camping, Saltemad i 3 nätter var perfekt som start. 
 
(null)
 
Lagom nybörjare lyckades vi få dit vår husvagn på plats på onsdagseftermiddagen, dock en väldigt lutande camping så fick backa upp dem på "pallar". Heter det så? Ingen aning, men det blev rakt. Vi lyckades få på markisen och lägga ut mattan och möblerna så vi kunde känna oss lagom hemma.

(null)
 
Nu ångrar vi dock att vi inte utnyttjade campingen mer. Tjejerna körde ju dock runt på sina sparkcyklar, lekte i lekparken och hade det riktigt gott. Vi diskade frukosten i servicehuset, som helt klart var riktigt fint, fräscht. Duschade såklart. Men annars så var vi mest på vift.

På torsdagsmorgonen hade jag lyckats boka in en LPG-behandling hos min onlinecoach från CRfitness. Hon har sin salong i Dalsjöfors, en bit utanför Borås. Så klockan åtta fick jag mig en välbehövlig behandling och så kom jag tillbaka till campingen lagom till att tjejerna hade ätit sin frukost.

Efter lite disk så begav vi oss över till djurparken. Gångavstånd, 1 kilometer, var alldeles perfekt.

(null)
 
(null)
 
Som vi gillar denna djurpark. Så enkel men ändå full av liv och aktiviteter för barnen. Lekplatser lite här och där och såklart aktiva djur. Hit kommer vi gärna tillbaka, om och om igen. Som ni kanske märker på bilden ovan. 2017, 2018, 2019, 2019. Vi har ju trots allt varit här två gånger bara i år. De två nedre bilderna är från i år.

På torsdagen hann vi även med en shoppingrunda på Gekås i Ullared. Lite mer praktiska saker till husvagnen inhandlades, lite kläder till barnen och annat smått och gott. Så vi kom ju tillbaka till campingen vid halv nio på kvällen. Dock var barnen uppe sent, så vi somnade nog vid klockan 23 alla kvällar. 

(null)

När blev barnen så stora att de själva kunde gå runt i ett varuhus och handla? Med telefonkontakt så får vi helt klart börja släppa dem lite själva. Så duktiga så! 

På campingen tog vi oss en promenad till butik & vafé. Tjejerna fick sig en varsin glass. Där uppe fanns även biljardbord och fotbollsspel, ifall det hade varit sämre väder så hade tjejerna kunnat varit där och umgåtts. Nu höll dig sog dock nära husvagnen och i lekparken.

Fredagen erbjöd mulet väder, men ett dopp i havet väntades. I alla fall för Mejas del. Hon var den enda som vågade sig i havet, då vi upptäckte en krabba på trappen ner i vattnet. Anledningen till att vi var vid havet var för att vi hälsade på en älskade kollega från en annan ort. Så havet, utanför Marstrand fick sig ett besök. Glass och fika var alldeles perfekt. Hit kommer vi även åka fler gånger. Som vi gillar honom. Min kollega alltså. Underbara människa!

(null)
 
(null)
 
Tjejerna fick dessutom mata hans fiskar i dammen. Det var något de gillade riktigt mycket. 

Och så körde vi tillbaka till Gekås för att handla det jag inte hade lagt i kundvagnen. Tjejerna hittade mera grejer och vi kom tillbaka till campingen runt åtta på kvällen. 

(null)
 
Det vill säga små skateboards köpte dem som de sen åkte runt på över hela campingen typ.
Lördagen var vår avfärdsdag och vi packade ihop tidigt på förmiddagen och rullade hemåt. Nöjda över att ha klarat av att campa lite längre än 1 natt (som vi gjorde förra året i husvagn). Men taggade på nästa äventyr. Först måste vi dock tvätta och faktiskt bestämma oss vart vi ska.

Till Borås Camping, Saltemad kommer vi helt klart att återvända till. En riktigt bra camping, som kanske satte vår standard lite. Kommer vi jämföra denna camping med kommande campingar nu? Vi är helt klart så nöjda med vår vistelse! 

Sista semesterveckan börjar imorgon. Som jag ångrar att jag inte tog en obetald semestervecka med familjen. Vi behöver den här tiden tillsammans. För att orka med den kommande säsongen med alla barnens sporter som väntar runt hörnet. 

Borta bra men hemma bäst. Ibland stämmer det faktiskt riktigt bra. Det var alldeles magiskt att få krypa ner i sin egna säng igår efter ha packat upp allt från äventyret.
 
(null)