Det blir sällan som man tänkt sig

Nyårsafton. Årets sista dag. Planen var inte att spendera den hemma i sjukstugan. Men så blev det.

Tidigare var planen att fira nyår med våra grannar. 3 rätters middag, bubbel i glasen och fyrverkerier med barnen. Men det blev senare ändrat till; middag själva och bara bubbel i glasen och fyrverkerier tillsammans. 

Så istället fick vi tänka om i matväg. Rickard ändrade om i menyn och handlade allt han behövde till våran egna 3 rätters middag. Men så blev Ninja sjuk. Ja, sjuk och sjuk vet jag inte. Men jag tar det säkra före det osäkra. Med andra ord blev ändringarna från bubbel i glasen och fyrverkerier med grannarna, till en mysig hemmakväll med familjen. 

Idag trotsade vi sjukdom och tog oss ut på en promenad. Både jag och Ninja behövde lite frisk luft då vi varit instängda här hemma i över ett dygn. Och det är nog så jobbigt för en frisk (enligt sig själv) aktiv tjej som älskar att vara ute. En promenad. Jag, Vilja och Ninja. Rickard och Meja åkte iväg på Endurotävling i skogen.

 
Den bitande kylan. Det sved om benen. För någonstans har jag tappat bort mina vinterbyxor. Kanske åkte dem med till återvinningen när vi rensade. Eller så har jag bara lagt dem på ett bra ställe.
Vi hamnade en stund i nya lekparken i vår skog. Upplevelseslingan som den heter. Tjejerna åkte linbana. Turades om att åka en och en och så åkte de även samtidigt. 

 
Vi fortsatte vår promenad men kylan tog över och vi gav oss av hemåt. Rickard och Meja är snart hemma och då ska vi mysa med lite varm choklad och vispgrädde, toppat med små mashmallows. Och så ska vi få i oss en lätt lunch också.

För vi kommer ju i alla fall att äta våran 3 rätters middag. Mysa i soffan, skåla i bubbel klockan 20.00 och somna långt innan några fyrverkerier kommer att avfyras. För vi väljer att inte skjuta några egna i år.

Det blir sällan som man tänkt sig. Men man kan göra det bästa av situationen helt enkelt!