Checka in och koppla av i Stockholm

Att styra bilen till Stockholm en lördagslunch för att koppla av i ett dygn. Den känslan är underbar! 

Vilja och Meja hade basketmatch i lördagsförmiddag. Mummi och Ukki kom dit och hejade på och fick se tjejerna spela. Och de spelade riktigt bra i lördags också. Meja fick dock först en boll på munnen och sen rakt på näsan, men hon bet ihop och fortsatte spela! Så efetr de två spelade matcherna följde tjejerna med hem till Mummi och Ukki för övernattning. Lyckliga tjejer!

Jag och Rickard checkade in på Haymarket by Scandic. Hotellet som vi har fallit pladask för!

 
Hötorget utanför fönstret. Mitt i händelserna. Folkmassorna. Och alldeles underbart!
Tanken var att vi skulle julshoppa till tjejerna, vilket vi såklart också gjorde. Men även jag blev sådär riktigt bortskämd. Som alltid i och för sig!

Shopping på Mall of Scandinavia. Alltså så vackert de dekorerar. Det var i och för sig väldigt mycket folk där i lördags, men vi fick med oss lite smått och gott tillbaka till hotellet innan vi gav oss ut på Drottninggatan.


 
Att strosa runt på Stockholms gator är något som får mig att koppla av. Trots att det alltid händer något. Alla intryck på människor, affärer och bara atmosfären också. Julskyltning i Stockholm är magiskt! NK's julkskyltning var dessutom alldeles fantastisk. Tyvärr så mycket folk så fick ju ingen chans till att ta kort. Men wow! 


Det blev en hel del shopping. Både till mig och barnen. Med en vaniljlatte från Starbucks kunde jag gott och väl känna mig riktigt nöjd över eftermiddagen/kvällen i Stockholm.

En mysig middag ute på restaurang. Han och jag. Och mängder av andra männniskor en lördagskväll. Som jag njöt! Jag tror jag behöver Stockholm för att kunna koppla av. 

Att sedan få vända hem till hotellet på kvällen. Krypa ner i morgonrock och tofflor. Det är magiskt!

 
Och efter en mycket god och lugn frukost.. Utsikten över en tomt Hötorg, såg vi hur polisen började förbereda inför Nobelfirandet i Konsterhuset. Torget sopades, och civilbil efter civilbil parkerades och människor (som i det här fallet var civilpoliser) började röra sig runt huset.
Vi kunde checka ut i det lugna, plocka med oss det vi shoppat och röra oss hemåt mot ett snöigt Eskilstuna och tre lyckliga barn!

 
24 timmar räcker gott och väl att få koppla av på. Full med energi (men däckad i en förkylning) laddar vi om för denna vecka. Återkommer under dagen om vår söndag med julmarknad här i byn!
1 Vicki:

skriven

Låter som en härlig helg i Stockholm :-).

Skall in och kika på hotellet. Är sugen på att åka och hälsa på sonen men det blir inte förrän nästa år. Han skall åka på semester och sedan kommer han hem över nyår.

Har du och Rickard hittat tillbaka till varandra?

Ha det gott,Vicki

Svar: Hotellet är alldeles underbart ❤️ Ja, vi hittade tillbaka till varandra redan tidigare i höstas!
/Marie
Marie

Kommentera här: