Ikväll är det fest

Jag vaknade på tok för tidigt idag. Tidigare än barnen, med 1 timme. Så för mig blir det en lång dag! Men det gör inget, för jag är taggad för fest ikväll!

Men fram till festen är det en hel del som ska göras.
Ska dricka upp mitt kaffe här nu och sedan är det dags att baka rond 2 av vaniljbullar. Första rundan bakades igår efter vi kommit hem från jobbet jag och maken. Barnen satt så snällt och tittade tv så det gick hur bra som helst att baka.

När bullarna är klara så packar vi bilen full av grejer och åker ut till Mälarvik. Där ska allt börjas förberedas.
Släktfika efter lunchen. Kladdkaka ska fixas och allt ska dukas.

Sen får vi en lugn stund och allt ska fixas till för kvällens fest!
Grönsaker ska hackas, köttfärs ska stekas. Nachotallrik som kvällens enklare förtärning. Undrar om 5 kg köttfärs räcker till kvällens 33 gäster (då inklusive våra 3 barn)?! Så jag får hoppas att det inte kommer en hel del oanmälda gäster också.. För de har jag inte räknat med.. Tycker det är tråkigt att inte alla har svarat på inbjudan heller.. Men det är inget att hänga läpp över just nu! De som anmält sig kommer, och vi får det trevligt!
Sen ska ju även middagsgästerna få kladdkaka till efterrätt. Rickard är inte så jätte förtjust i just tårta, så han föredrar kladdkaka istället. Det är hans kväll, han bestämmer!

Sen kör jag hem tjejerna och mamma. Mamma (som inte är van att sova borta) sover över hos oss med tjejerna, så tjejerna får sova i sina egna sängar. Det uppskattar vi riktigt mycket! Mamma tyckte inte att tjejerna skulle behöva sova kvar där ute denna gång, så hon erbjöd sig redan långt tidigare!

Det blir en lugn kväll för min del. Ett glas vin eller två. För i morgon ska ju allt städas och packas hem för att vi sedan ska vara i ishallen runt lunch.

Hur som.. Det kommer bli en toppen dag det här!