New York, you did me good

Den där drömmen. Som egentligen bara skulle vara en dröm då den, i min värld, skulle vara ouppnåbar. Men så slog den in. Drömmen om New York.

√ New York
(null)
 
Att vi dessutom checkade av fler punkter på min Bucketlist. På en och samma resa.

√ NHL-match

Det är så jag fortfarande måste nypa mig i armen för att förstå att jag, lilla jag, har varit inne på Madison Square Garden och sett min livs första NHL match. Med favoriten i mål så kunde jag ju inte annat än att vara nöjd över att jag faktiskt köpte mig en alldeles egen matchtröja. Dyr, men så värt det. Vilket minne jag nu har hängandes. Och så påmind jag blir av vår resa så fort jag öppnar min klädkammare. Vinst för mitt New York Rangers men Rickard var inte alls besviken över att se sitt Winnipeg Jets förlora. Vi fick ju ändå uppleva händelsen tillsammans, på plats!

(null)
 
√ Centralpark

Att få promenera genom (halva) Centralpark. En park som ofta skrivs om i mina bäcker jag läser. Ocg att då få uppleva det alldeles själv. Det var magiskt. Grönskan, aktiviteterna och såklart häst och vagn.  (Ja, hästen Abbey var en stor tjej med som såg så välmående ut - därav valde vi att åka.) Kanske inte lika romantisk som jag hade förväntat mig, men klockan var ju trots allt bara 11 på förmiddagen. Men som vi nöjt tillsammans. Att mitt i en vältrafikerad stad finna denna lugna oas. Parker behövs för välmående. Helt klart. Att mitt i farten finna lugnet.

(null)
 
Alla dessa byggnader. Nackspärr var ju inte svårt att få. Ståtliga, nya, gamla. Magiskt. Och all den tiden vi gick på. Allt vi faktiskt hann se. 

√ Frihetsgudinnan

Jag blev besviken. I alla dessa filmer så har jag alltid trott att hon skulle vara större. Mäktig och stor. Mäktig var hon självklart, men faktiskt inte alls stor. När vi gled förbi med färjan (som vi tog över till Staten Island) så kände jag en liten del av besvikelse. I min fantasti var hon ju så mycket större. Att hon skulle synas på långt håll. Men jag har sett henne och det var det viktigaste.

(null)
 
√ Shopping

Men om det nu går att bocka för vet jag faktiskt inte. Kronan är svag och allt blir så mycket dyrare. En jacka var ett måste då regnet föll under torsdagen och vi inte valde att ta med några jackor. Ett par jeans, t-shirt och en tröja fick följa med hem till min klädkammare, så jag är nöjd.

√ Helikopter

Magiskt. Kan man ens säga något annat? Att få flyga över Manhattan och se allt uppifrån var nog det vackraste jag har sett. Alla byggnader från ett helt annat perspektiv. Jag var mållös och kunde knappt varken ta kort eller filma. Tur att Rickard skötte den biten åt oss. Jag upplevde allt med beundran och när vi landade var jag lagom skakig över att faktiskt fått uppleva allt detta.
Du tar mig till skyarna ♥

(null)
 
Det går att skriva hur långt inlägg som helst om denna resa. Men allt jag får ut är; Magiskt!
Självklart vill jag tillbaka. Men det får gärna vänta några år innan det skulle bli av. Nu vill jag upptäcka någon annan stad i ett annat land med denna man.

(null)
 
Vart och när det blir.. Det visar sig!

Kommentera här: