En gräsänkas dagbok del 3

När dagen inte riktigt blir som man tänkt sig.

Väldigt många barn är hostiga såhär års. Det är inget undantag här hemma. Dock är det bara Vilja som hostar. Men det är nog så mycket när man inser att man missar seriepremiären i hockeyn just idag.

(null)
 
Det var en ledsen och besviken Vilja som gjorde sig i ordning för dagen och kröp ner i soffan igen. Först var ju tanken på att hon skulle få spela ändå, trots hosta och lite täppt näsa. Men när hon vid frukostbordet säger att det gör ont och svälja så fick jag tyvärr skicka återbud. 
Ändrade planer gör ju att det mesta blir ändrat. En lugn förmiddag hemma, istället för en shoppingrunda på Tuna Park innan samling för hockeymatch. Vi tog oss dock iväg till godisaffären för lite inköp av lördagsgodis strax vid lunch. En sväng förbi Ica Maxi för att handla lite till dagens middag. Sen kröp vi ner i soffan igen. 

Vi fick ju dessutom besked om att Rickard klarat 3 varv på Gotland Grand National 2019, vilket innebar att han klarat En Svensk Enduro Klassiker i år. Som jag är stolt över min otrände make. Väldigt få timmar på enduron, men ett pannben som jag aldrig skulle kunna mäta mig mot. 

(null)
 
"Han är inte snygg alla dagar direkt" Men han är min hjälte ♥

Sen frågade jag Vilja om hon orkade åka till blomaffären för att köpa lite höstblommor, vilket hon gjorde. Så vi tog oss till min morfars grav och planterade lite höstblommor. Dock så kom jag på när vi åkte dit att lyktan var kvar hos mamma, så den får vi åka förbi med imorgon istället. 
Hade velat köpt blommor till mig själv också, men vädret var inte så lockande och Vilja inte så kry. Så det får jag ta en annan dag.

Kvällen här hemma har varit väldigt lugn. Vi åt oss en riktigt god middag med efterrätt och tjejerna har sen tittat lite tv och själv har jag läst lite. Har helt kommit av läsningen, så måste tvinga mig själv lite. Så stundom förstår jag hur tjejerna känner när jag ändå tvingar dem till att läsa varje dag. 

Imorgon är en ny dag och Rickard är hemma imorgon eftermiddag någon gång! 

Kommentera här: