En gräsänkas dagbok - bara för ett dygn

När dagarna går alldeles för fort och man inte vill annat än att dra i nödbromsen för att hinna med. Då är det lite extra jobbigt att Rickard då åker iväg på kurs med övernattning. 

Men som den POWER-kvinna jag är; så klarar jag ju livet galant ändå. 

Den nya biten på jobbet är intensiv. Huvudet är alldeles tomt (eller överfullt) när jag stämplar ut från jobbet. Andas en stund i bilen innan livet på hemmaplan börjar. Vore det inte för den väntande vardagen hemma (eller min mamma i passagerarstolen) så hade jag lätt kunna tagit en riktigt lång omväg hem för att rensa huvudet lite. Fast jag biter av och tar tag i allt.

Hinner lagom hem genom dörren idag. Slänger igång en tvättmaskin innan jag tar mig vidare till tjejernas basketträning. 9 tjejer körde uppvärmning när jag klev in genom dörren; sen var det full fart på dem. Den stundande stora basketcupen väntar i helgen och sista träningen innan dess är gjord.

Hann lagom hem och ge tjejerna ett varsin mellanmål, bytte tvätt i maskinen, innan vi sen tog oss vidare till Ninjas fotbollsträning. 1 timme i bitande kyla var riktigt jobbigt. Men snart är värmen tillbaka och träningarna blir enklare att titta på.
Vi passade på att köra hem Mejas kompis, som hon lekt med idag så hon slapp åka buss så sent. Sen fick det faktiskt bli snabbmat för tjejernas del. Jag orkade inte laga middag när hem klockan började närma sig sju. 

Lämnade av dem hemma medan jag själv tog mig till affären för att köpa frukt tills imorgon. 

Dusch och nattning av barnen väntade och jag kunde känna längtan efter min egna säng.

 
Men nej. Hänga tvätten, förbereda tvättmaskinen inför morgondagen. Fixa disken, ladda kaffebryggaren inför tidigt morgon imorgon. Natta om Ninja i min egna säng. För konstigt nog kunde hon inte sova i sin egna säng i natt (kanske var det för att pappan var borta?) Nu sitter jag här framför datorn. Första stunden jag sitter ner och kopplar av sedan lunchen på jobbet idag, om jag nu ens kopplade av då. Ingen lugn stund här inte; som jag längtar efter lite semester.

Imorgon är en ny dag på jobbet. Förmodligen lika intensiv som idag om inte värre. Men jag kommer in i det mer och mer. Imorgon kommer ju även Rickard hem. Senare än en vanlig arbetsdag, men han kommer hem.

Vi är ju dessutom aktivitetslösa imorgon, så det ska bli skönt. 1 dag av 7 denna vecka. Och efter helgen så är basketsäsongen slut, handbollen tar slut nästa vecka. Sen har vi bara försäsongsträning med de stora och fotbollen för Ninja. 

För fler dagar som gräsänka lär ju komma. Men jag är stark nog till att hantera dem alla! 
När man är gräsänka så får man faktiskt krypa ner i sängen tidigt, bara för att snusa lite på sig lilla (stora) tjej.

Kommentera här: