Vård av friskt barn

Ligger alldeles för länge i sängen denna morgon. Och vetskapen att när jag kliver upp så är det ingen lunch stund fören jag sätter mig framför datorn på jobbet med en kopp kaffe.
Hinner dock lagom göra morgonrutinerna med tvätt av ansiktet innan Ninja kommer och säger att det kliar i hennes hårbotten. Fram med luskammen och konstaterar oönskat besök.

Skickar iväg de andra två tjejerna till skolan. Låter Ninja gå inomhus med mössa efter ha fått en luskamning i ungefär 30 minuter i väntan på att närmsta apotek öppnar så Rickard kan handla och komma hem. 

Sliter ut alla våra sängkläder, även om jag vet att löss inte smittar via sängkläder sådär. Men det kryper i hela mig. Frånvaroanmäler mig till chefen samt min närmsta kollega och kryper ner i soffan med en Ninja om inte riktigt vet vad som hände denna morgon.

 
Skulle kunna göra reklam för vilket lusmedel som helst, men istället bjuder jag på verkligheten. En trött och osminkad mamma med håret slarvigt uppsatt i en snodd mitt på huvudet. Har fått barnet att sova en stund efter lunchen men kunde själv inte koppla av. Njuter istället av solens strålar genom den öppna altandörren där jag sitter med en kopp kaffe. 

Väntar hem de andra två tjejerna så de också ska få sig genomgång med en luskam och tycker en liten smula synd om mig själv som ska luskamma Mejas jobbiga hår. Men som tur är så får jag hjälp med mitt egna hår ikväll sen. Rickard har som tur är inte så mycket hår. Han ska nog skatta sig lycklig över att vara tunnhårig vid tillfällen som dessa.

Det bästa är att jag vet att jag inte behöver vabba imorgon. Vi är ju trots allt friska och krya. Så imorgon är allt som vanligt igen! Heja mig!
1 Anonym:

skriven

Lider med dig, fick köra genom gång på alla inklusive mig själv i höstas och alla hade förutom jag. Höll på dö en skvätt då Henrik har gräsligt långt hår. Men de blev bortlusade och nu hoppas jag att de aldrig återkommer. Mvh Caroline

Svar: Åh just.. Han har ju långt hår. 😱 Skönt att få alla behandlade ändå. Jag väntar kam-hjälp så ska vi se om jag också behöver mig en omgång. Det kliar ju på hela kroppen så fort man nämner löss.
Marie

2 Bea:

skriven

Hua för löss!
Vi har, peppar peppar, aldrig råkat ut för dessa. Men har bekanta som haft det och inte roligt.
Hoppas du får lite vila sen idag/ikväll, kanske med en kopp te <3
KRAM!

Svar: Ja, det var ju inte vad jag önskade direkt. Men kammade och behandlade. Nu väntar jag bara på min kam-hjälp så får vi se om jag också behöver mig en omgång. Kliar ju på hela kroppen så fort jag nämner löss.Blir till att vila så snart jag vikt ihop alla sängkläder som blivit tvättade under dagen. KRAM!
Marie

Kommentera här: