Bland hockeyutrustning och matvaror

Det har inte blivit någon sovmorgon alls denna helg för oss här hemma. Inte för att det gör något när kroppen ändå är inställd på att kliva upp tidigt i veckorna. 

Redan igår var vi uppe och gjorde dagen tidigt. Vilja hade samling i ishallen redan klockan nio för att åka iväg till Järna för hockeymatch. Och även för 5 år sen lade jag ut denna bild med texten;
Jag kan bli vad jag vill - bara ni låter mig!

 
Och så igår klev hon då ut med grabbarna för match. Det ger mig gåshud. För vi låter henne bli precis vad hon vill. 

Under förmiddagen igår så tog jag, Meja och Ninja med oss mormorn på promenad. Månadspengen skulle plockas ut, ibland funderar jag på att ge min 7åring swish bara för att göra allt lite lättare. Men månadspeng i plånboken så gick vi in på Konsum då de ville köpa en glass. Glass på torget är ju något som säger VÅR i alla fall. För gårdagens väder var ju alldeles underbart.

 
Stannade förbi stadens lilla konditori och köpte med oss lite förmiddagsfika hem. Så vi kunde bjuda mormor på kaffe. Vi hittade små snödroppar i gräset, som tjejerna plockade med sig några hem. Blev så fint på köksbordet tillsammans med fredagens tulpanbukett.

Vilja och Rickard kom hem. Förlust i matchen, men Vilja plockade med sig en pinne hem från en assist i alla fall. Det blev lördagsgodisköp, inköp av varsin jacka till tjejerna och middagshandling. 

 
Bland hockeyutrustning och matvaror. Det är liksom lite av vår vardag såhär års. Snart är det april och sakta men säkert så börjar hockeysäsongen avta. Men inte ännu.

Vilja tog in sin utrustning för att vädra den under natten. Men inte trodde jag att det skulle bli en inredningsdetalj i mitt vardagsrum. Men där plockade hon ut det så fint. Tur att det bara var över natten.

 
För tidigt idag plockade jag ihop den och gjorde henne redo för avfärd till Åkerstyckebruk. Där ska hon idag vara med på ett utvecklingscamp som Södermanlands ishockeyförbund håller för tjejer födda 05-08. Redan 07.45 skulle samlingen vara och jag har ingen aning om när de kommer hem idag heller eftersom detta liksom blev lite hastigt bestämt igår.

Nu blev det Rickard som åkte med henne. Jag, Meja och Ninja blev hemma och ska sysselsätta oss med lite helgbestyr här hemma innan vi faktiskt tar bilen och svänger förbi Åkerstyckebruk för att kika lite på Vilja. Tvätten är igång och vi som blev kvar hemma ska nu sätta oss och äta lite frukost.

Ha en fin söndag kära ni. Tyvärr har vi inte vädret på vår sida idag, snöblandat regn. Men vi får skina som solen själva istället! 

Kommentera här: