Väl investerad tid

Tänk att få komma hem efter en stressig arbetsdag och hela hemmet är nystädat.

I lite drygt 1,5 år har vi valt att ha hemstäd här hemma. Först var väl anledningen till att mina leder inte orkade med det lite tyngre momenten i städningen, men såhär i efterhand så kan jag bara säga att det är väl investerad tid.

(null)
 
Varje måndag kommer Lena hem till oss och gör allt det där som vi inte vill lägga tid på. Städningen. Tidigare hade vi varannan vecka, men vi märker själva att vi hellre lägger tiden på familjen än att småbråkas om städningen här hemma, så vi utökade med varje vecka istället. Nu med alla klämdagar och kortveckor så fick vi skjuta på vår måndagsstädning till onsdagen istället. Men för oss gör det absolut ingenting. Vi är ganska flexibla; allt för att våran Lena ska kunna komma hem till oss.

(null)
 
Så jag älskar att komma hem från jobbet, de dagar Lena har varit hos oss. Speciellt om det har varit en lite tyngre dag på jobbet, och bara lägga upp fötterna i soffan och veta att jag inte behöver dammsuga upp sanden som barnen har lyckats få med sig in under helgen till exempelt, för det är redan gjort. 

Det här med att dammsuga och våttorka golvet när barnen är hemma. Ja, det är ju som att äta kakor samtidigt som man borsta tänderna ungefär. Så lagom när vi kommer hem så är golvet torrt och ingen behöver sitta strandad i soffan i väntan på att strumporna ska förbli torra. 

Och idag har vi ju dessutom varit på vift så jag tänker nu lägga upp fötterna i soffan och njuta av att barnen inte har dragit in gräs från gräsmattan denna lediga dag.
 
(null)
 

Kommentera här: