Från stress till avkoppling

Efter denna arbetsdag fick jag stressa till skolan för att hinna med Mejas utvecklingssamtal. Fick ju stämpla ut med arbetstidsförkortning för att hinna, men är tacksam över att Mejas lärare kunde sätta en sån sen tid som möjligt. 
Men två minuter till godo klev jag in genom dörren till det bokade rummet för samtalet. 

Det var ett givande samtal. Samtalet var ju bokat för att diskutera resultaten från de nationella proven som har pågått under denna termin. Och jag kan inget annat än att vara stolt över min Meja. Som hon lyckats!

(null)
 
När vi pratat om just de nationella proven så pratade vi om allt annat med skolan. Meja har verkligen vuxit som person den senaste terminen. Kanske vill hon inte vara redo för mellanstadiet ändå, men vi vet att hon kommer fixa det galant. Meja är ju en väldigt känslig person, så det är klart att hon känner en viss ångest över att lämna tryggheten på fritids. För från och med vecka 27 har hon ju inte tillgång till den tryggheten heller. Utan hon får vara ensam hemma med Vilja den veckan för att sedan, när skolan börjar, gå på den öppna verksamheten. För Meja blir det en stor omställning, som vi får jobba sakta men säkert med. 

Att sedan stressa hem för att påbörja både tvätt och matlagning. Men så kommer Ninja och talar om att hon inte vill gå på fotbollsträningen så matlagningen kan vänta en stund. 

4 dagars ledighet väntar, vilket jag helt klart behöver, trots att jag bara varit på jobbet i 3 dagar.
 

Kommentera här: