Sthlm för en stund

När maken fixat barnvakt, i form av mormorn, och bokar hotellnatt i Stockholm. Det är kärlek det.

Eller så är det ett desperat rop på lite föräldravila och allt vad förälder innebär. I vårt fall innebär det en kort liten paus från alla barnens aktiviteter. Fast och andra sidan så hade vi ju tidigare på dagen varit i Södertälje och tittat på när Vilja spelat match. Utomhus.

 
Men jag hann packa min väska och så begav vi oss hemifrån vid klockan tre på eftermiddagen. Tjejerna började sin föräldra-lediga-tid hemma hos mormor. Som jag älskar att bo nära henne. 
Själv checkade vi in på hotellet vid klockan fyra. Downtown Camper by Scandic, fick bli nattens hotell. Det hette ju tidigare Sergel Plaza som vi sov på redan år 2011, men efter omfattande renoveringar så var det något nytt för oss.

 
Jag blev inte jätte imponerad av hotellet. Rummet kändes litet på grund av de dova färgerna. Mycket grått, naturfärgat och koppar. Inte helt i min smak. Men rummet var fint på sitt sätt.

Vi tog en runda på NK och en snabbvisit på Åhléns innan våra magar började påminna oss om middag. Vi gick tillbaka till hotellet för en fördrink i baren medan vi funderade på mat. Hotellets restaurang var fullbokad och hade fått vänta till långt efter klockan 20 för middag (och då var klockan bara 18). Så det slutade med att vi hamnade i Kungshallen och åt oss en underbar middag på Grekiska Kolgrillsbaren.
Sen tillbaka till hotellrummet. Som förälder till aktiva barn så gillar man att sova. Så vi somnade tidigt och sov oss riktigt gott tills vi vaknade strax vid klockan sju. Vi behövde tydligen sömn.

Efter en god frukost tog vi oss ner till Starbucks för lite gott kaffe. För det är något med hotellets kaffe. Har aldrig gillat det riktigt, men alltid ett ont måste med en kopp på morgonen. 

När Åhléns öppnade klockan elva stod vi och hängde på låset. Jag köpte mig massa skönhetsprodukter innan vi begav oss hem till tjejerna igen. 

Stackars mormorn som inte alls hade sovit gott i vår säng, gick hem och vi är oerhört tacksamma för att 22 timmar på vift fick göra oss gott.

Nu väntar intensiva veckor med träningar, matcher, kompis-kalas, kvällsmöten och en tripp till Sälen för makens del. Men kanske kan vi hitta en vilodag i mars om vi har tur. Men det visar sig!

Det väntas en lugn kväll här hemma nu innan vi gör oss redo för ny vecka. Läkarbesök för min egna del väntas redan imorgon. Men innan morgondagens arbetsdag börjar så befinner jag mig på gymmet. Rutinen börjar sitta, helt klart!

Önskar er alla en trevlig söndagskväll! 
1 Anonym:

skriven

Så skönt att komma bort en stund från allt och bara hinna äta en härlig middag tillsammans och vila.

Kommentera här: