Ledig dag med kidsen

Sista dagen på jullovet, alternativ stängningsdag på skolan och fritids, innebär en ledig dag med barnen här hemma. Dock så var det dags för hemstäd idag så vi väntade in Lena innan vi tog oss iväg för en stund.

 
Men att vara ledig med barnen är ju ganska lätt vissa dagar. En tittar på tv, en sitter med iPaden och en sitter med sin egna mobil. Fast detta varade ju bara för en liten stund. Sen var det full fart på dem igen.

Och när Lena kom så tog vi oss till Munktellarenan för att spela lite bangolf. Jag ringde till min mamma så hon fick dubbelkolla så det inte var allt för mycket folk där. Och toppen av det bästa var att Rickard kunde smita över till arenan också för att vara med och spela med barnen. 

 
Det slutade med att Rickard kom på första plats, men efter vi hade fikat i cafeterinan, som mormorn bjöd oss på, så tog jag kort på tjejerna. Då fick inte Rickards poäng räknas, så Vilja kom på första plats, Ninja på andra plats och Meja på tredje plats. Själv körde jag inte idag, utan jag höll koll på protokollet istället!

 
Mamma skulle gå på lunch, Rickard skulle tillbaka till kontoret så jag och tjejerna köpte oss en bukett tulpaner och begav oss hem till våra vänner. De har ju flyttat i helgen, så nu bor vi i trappuppgångarna bredvid varandra. Jag fick kaffe och tjejerna fick massa frukt och lek. Så det blev en härlig eftermiddagsstund tillsammans med dem.

Nu är Vilja iväg på hockeyträning. Med tjejlaget idag. Det hör ju inte till vanligheten eftersom de har knepiga träningstider och hon själv trivs bättre med grabbarna. 

Vi andra gör kväller här hemma och förbereder oss för en skol- och arbetsvecka. 4 dagar, men ändå full med aktiviteter. Men tur att fredagskvällen ser lugn ut. Än så länge! 

Kommentera här: