Förra årets ena önskan

Det här med nyårslöften är inte riktigt min grej, för jag lyckas nog aldrig hålla dem ändå. Och bara känna den besvikelsen som jag ändå känner när jag inte klarar av något jag lovat. Den vill jag bara slippa. Så förra årets ena önskan var att läsa böcker. Skrev ett inlägg om det, som finns att läsa HÄR.

Början på året lyckades jag plöja igenom några böcker, men sen kom jag ur form och tappade suget till att läsa. Men sen kom sommaren och jag lyckades läsa medan vi hade semester. I solstolen, på gräsmattan, i soffan för att skydda sig mot den jobbiga värmen. 

 
Sen kom hösten och jag återigen föll i en svacka då mindre böcker lästes. Dessutom hittade jag inga böcker som föll mig i smaken. Behöver ju dessutom helst vara i pocket-format då mina handleder fortfarande är försvagade.

Och när jag sen började jobba och vi skulle hitta den där nya vardagen så kändes böcker så långt borta. Trots att jag kämpar med att barnen ska läsa varje dag så var det svårt för mig själv att hinna med. Men jag lånade ut ett gäng böcker till en släkting och fick låna en bok av henne. Och då fick jag en form av tvång att läsa de andra två böckerna i samma serie. Och vips så hade jag lyckats läsa tre böcker till.

 
Julledigheten kom och jag kom och tänka på att läsa slut de två böcker jag beställde i slutet av november. För jag ville ju helst läsa dem på rätt sida av året. Snöfall, mirakel och frusna hjärtan var en perfekt avslutningbok på året. 

Totalt blev det 20 böcker lästa förra året. Kanske inte mycket för några, men väldigt mycket för mig då ni kanske har märkt att jag lever att ganska aktivit liv med barnen och alla deras aktiviteter. Men 20 böcker är många för mig.

Som om du inte fanns
Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden
Fånga lyckan
Inte den du tror
Vän med förmåner
Mitt perfekta liv
Mina hemligheter
Mitt nya jag
Öppnas i händelse av min död
Allt jag önskade
Hundra omistliga ting
Ensam i paris och andra historier
Strandcaféet
Hjärtats skafferi
Den lilla bokhandlen runt hörnet
Pastor Viveka och tanterna
Pastor Viveka och hundraårsjubileet
Pastor Viveka och Glada änkan
Jag kommer hem till jul
Snöfall, mirakel och frusna hjärtan

Och självklart ska jag fortsätta läsa mycket i år också. Det är något med att försvinna till en annan värld för en liten stund och bara vara. Stänga ute allt som rör sig just med mig då för en stund. Jag ska bara hitta lite nya böcker också!

Så har ni tips på feelgood böcker? Lämna dem gärna i kommentarerna!

Kommentera här: