Ett steg fram, lika många bak

När klockan ringde 04.45 idag så sträckte sig Rickard över sängen och gav mig bilnyckeln, då hade han tryckt igång värmen. Jag fick tyvärr be honom stänga av det igen då min hals kliade. Ett meddelande, om inställt gymbesök, till min kollega My och jag kunde somna om ett par minuter till innan Rickards larm ringde. Inte för att jag vaknade kryare. Men jag tog mig till jobbet.

Jag vet inte om det är Rickards man-cold som smittat mig eller det faktum över att Viljas hockeymatch i lördags spelades ute, i ett iskallt Södertälje.

Jag stämplade ut arbetstidsförkortning 12.05 då jag skulle iväg till läkaren. Privatklinik i Västerås. Gick dessutom smidigt att köra idag så vi kom lite tidigt. Rickard följde med som moraliskt stöd. Rickard försökte muta mig lite innan besöket då han märkte på mig att jag var nervös. 

 
Men lite bilhäng innan vi gick in, med en god kopp kaffe från Starbucks, fick göra susen. Oftast vet han vad jag behöver för att må lite bättre. Kaffe är alltid bra.

Läkaren var tidig, eftersom jag var tidig. Han läste igenom anteckningar från förra besöket och diskuterade nutiden och framtiden. Jag accepterar läget, tänker fortsätta låta kroppen jobba lite emot så ska jag nog gå ut som vinnare ändå. Det får ta den tid det tar helt enkelt.

Att veta att jag har min familj som stöd. Och en otroligt underbar stöttepelare i form av vän och kollega. Så tänker jag fortsätta le och vara positiv. Det här fixar jag. Tillsammans med dem! Tillsammans med alla runt om mig.

Nu ska jag bara sura lite över min onda hals. Under eftermiddagen har den varit okej, nu börjar den klia igen. Får skippa gymmet några dagar; men tänker ta igen det så snart jag bara kan!

Livet är till för att levas! Så låt oss göra det!

Sthlm för en stund

När maken fixat barnvakt, i form av mormorn, och bokar hotellnatt i Stockholm. Det är kärlek det.

Eller så är det ett desperat rop på lite föräldravila och allt vad förälder innebär. I vårt fall innebär det en kort liten paus från alla barnens aktiviteter. Fast och andra sidan så hade vi ju tidigare på dagen varit i Södertälje och tittat på när Vilja spelat match. Utomhus.

 
Men jag hann packa min väska och så begav vi oss hemifrån vid klockan tre på eftermiddagen. Tjejerna började sin föräldra-lediga-tid hemma hos mormor. Som jag älskar att bo nära henne. 
Själv checkade vi in på hotellet vid klockan fyra. Downtown Camper by Scandic, fick bli nattens hotell. Det hette ju tidigare Sergel Plaza som vi sov på redan år 2011, men efter omfattande renoveringar så var det något nytt för oss.

 
Jag blev inte jätte imponerad av hotellet. Rummet kändes litet på grund av de dova färgerna. Mycket grått, naturfärgat och koppar. Inte helt i min smak. Men rummet var fint på sitt sätt.

Vi tog en runda på NK och en snabbvisit på Åhléns innan våra magar började påminna oss om middag. Vi gick tillbaka till hotellet för en fördrink i baren medan vi funderade på mat. Hotellets restaurang var fullbokad och hade fått vänta till långt efter klockan 20 för middag (och då var klockan bara 18). Så det slutade med att vi hamnade i Kungshallen och åt oss en underbar middag på Grekiska Kolgrillsbaren.
Sen tillbaka till hotellrummet. Som förälder till aktiva barn så gillar man att sova. Så vi somnade tidigt och sov oss riktigt gott tills vi vaknade strax vid klockan sju. Vi behövde tydligen sömn.

Efter en god frukost tog vi oss ner till Starbucks för lite gott kaffe. För det är något med hotellets kaffe. Har aldrig gillat det riktigt, men alltid ett ont måste med en kopp på morgonen. 

När Åhléns öppnade klockan elva stod vi och hängde på låset. Jag köpte mig massa skönhetsprodukter innan vi begav oss hem till tjejerna igen. 

Stackars mormorn som inte alls hade sovit gott i vår säng, gick hem och vi är oerhört tacksamma för att 22 timmar på vift fick göra oss gott.

Nu väntar intensiva veckor med träningar, matcher, kompis-kalas, kvällsmöten och en tripp till Sälen för makens del. Men kanske kan vi hitta en vilodag i mars om vi har tur. Men det visar sig!

Det väntas en lugn kväll här hemma nu innan vi gör oss redo för ny vecka. Läkarbesök för min egna del väntas redan imorgon. Men innan morgondagens arbetsdag börjar så befinner jag mig på gymmet. Rutinen börjar sitta, helt klart!

Önskar er alla en trevlig söndagskväll! 

Fredagsfys

Trots att jag igår var och köpte mig nya träningskläder så presterade jag inte bra. Så med andra ord sitter det inte i kläderna. Men kläderna var ju snygga i alla fall.

 
När till och med skorna matchar byxorna. Då är man lagom nöjd.

Jag var tidig på gymmet med My imorse. 05.43 var skorna snörade och vi körde igång. Meningen för mig var ju underkropp. Och de två första seten gick riktigt bra. Det sved i mina muskler redan på set nummer ett, men pinade mig igenom set nummer två. Sen gick det faktiskt inte mer. 

Smärtan i musklerna gjorde för ont. Så jag gav upp. Fy mig egentligen. Det var väl bara att pina sig, men jag fick aldrig riktigt den kontakten mellan kroppen och huvudet. Så det fick bli 10 minuter löpband istället. 

 
Så jag kände mig besviken när jag gick från gymmet. Att jag inte lyckades genomföra hela passet. Men smärtan var liksom inte av den njutningsfulla smärtan som man annars kan känna när musklerna är så trötta. Utan det här var en hemsk känsla. Rickard peppade mig via meddelanden, så det gjorde mig på lite bättre humör.

Två set är ju ändå bättre än inget set tänker han. Och visst är det så. Jag gav inte heller upp helt eftersom jag tog 10 minuter på löpbandet. Inte så jätte fort egentligen, men lagom så jag blev anfådd i alla fall. Eftersom benen dessutom inte ville vara med riktigt.

Nu lär jag förmodligen inte få till något träningspass i helgen, vilket jag egentligen vill. Men jag är i alla fall taggad till måndagens pass. Helkroppspasset som jag faktiskt älskar. Helt klart favoriten av de tre passen jag har fått från min coach. 

Det finns ups and down inom träningen också. Det gäller väl bara att acceptera det.

Men nu blir det snart fredagsmys med familjen. Det vill säga att vi åker till ishallen och kollar på en hockeymatch så snart tjejerna kommit hem från sin basketträning.

Trevlig fredagskväll på er!