Familjetid i snön

Vilken snömängd som har kommit till oss. Lycka för vissa, medan andra inte alls gillar det. Jag själv är lite blandad. När jag tidigare idag gick med Ninja till hennes fotbollsträning så var jag inte alls så förtjust i snön. Vår lilla gårdstraktor hade kört fast och med andra ord inte alls plogat hela vårt område. Så vi fick pölsa igenom snön. Men Ninja älskade det.

 
Men efter jag varit och veckohandlat så tog jag med mig hela familjen ut i pulkabacken på vår baksida. Barnen tjöt av skratt när jag och Rickard tävlade i en varsin pulka om vem som kom längst. Vi har ju tyvärr bara tre pulkor så jag fick för det mesta dela pulka med Ninja. Vilket hon älskade.

Men när kiderna var bitande kalla så smet jag in och förberedde för lite varm choklad. Toppat med lite vispgrädde och marshmallows. Med tända ljus på bordet när solen sakta går ner bakom hustaken. Då kände jag en enorm lycka. 

Och i skrivande stund står Rickard och gör i ordning gulashsoppa. Ett recept som min coach har kommit på. Så nyttigt och gott. Soppa passar ju perfekt dagar som dessa. När man helst vill strosa omkring hemma i raggsockor och håret slarvigt uppsatt i en snodd (eftersom mössan inte alls gör håret allt för snyggt när man är ute och leker.)

Nu ska det vara kallt några dagar innan det blir mildare igen. Får hoppas vi hinner med fler stunder i backen tillsammans. En aktiv vecka väntar med träningar både hit och dit för hela familjen. En make som åker till Sälen med jobbet från torsdag till söndag. 

Medan soppan gör sig klar så tänker jag krypa ner i soffan och läsa. Också något jag älskar när jag varit ute i snön en stund! 
1 Johanna:

skriven

Så härligt med en tur i backen. Kan tänka mig barnen gillade när ni tävlade :) Och så gott med soppa!

Kommentera här: