En gräsänkas dagbok del 3, 4 och hemkomsten

Även om jag har njutit av denna helg så är jag skapligt nöjd över att den faktiskt är slut. Men jag har älskat att fått spendera egentid med dessa godningar.

 
Gårdagen. Del 3 av min tid som gräsänka. 
Den startade för oss tjejer skapligt lugnt. Jag råkade hinna rensa ur Meja och Ninjas sovrum på en sopsäck med bara skräp. Trasiga leksaker och sån som jag helt enkelt ansåg som skräp. Och ingen av tjejerna sa något emot mig. De hjälpte till och kastade bäst de kunde. Skönt!

Sen gjorde tjejerna sig redo för att åka på kalas. Bowlingkalas för kompisen Milton som fyllt år. Och medan tjejerna bowlade passade jag på att ta mig en runda på stan för lite lunch och shopping. Shoppingen blev inte direkt lyckad, men ändå. 

Efter kalas blev tjejerna hämtade av sin farmor utanför bowlinghallen och själv blev jag barnledig över natten. En snabb tur till godisaffären med min systerson Devin innan jag styrde bilen till gymmet. Trodde aldrig att den tanken skulle komma; Att det första jag gör när jag blir barnledig är att åka till gymmet.
Men jag drog av ett helkroppspass, pass nummer 3 för denna vecka. 

 
Vidare hem för att göra mig redo för kvällens festligheter. För min "kusin" fyllde nämligen 30 år i torsdags och firades med trevligheter igårkväll. Helt klart en lyckad kväll för en älskad person. Jag var dock hemma strax efter midnatt. Sen sov jag till klockan åtta idag.

Dagens. Del 4 av min tid som gräsänka. Och även dagen för hemkomst.
Samtidigt som jag var seg så hade jag energi till att tvätta när jag väl klev ur sängen vid halv nio. Men medan jag tvättade så låg jag i soffan och läste. Och så läste jag lite till. Jag läste tills boken var slut. Tur att det finns två kvar att läsa.

Tjejerna kom hem från farmor strax innan lunch. Då fick det bli våfflor. Lagom passande när solen gjorde sig påmind och en längtan till våren slog in. Färska blåbär och jordgubbar tillsammans med lite grädde. Söndagslyx. Men så fort tjejerna ätit upp så sprang de ut för att leka med sina vänner. Och det var sen 3 blöta tjejer som kom hem efter ha sprungit i varenda vattenpöl här utanför. Johanna och Noomi kom över när de hade torkat hemma och så lekte de lite mer torra lekar här hemma istället. Anna kom över på en snabb kopp kaffe innan vi tog oss iväg för att veckohandla. Det tråkigaste men ändå roligaste sysslan ibland. För nu vet jag ju vad som finns i kylskåpet och jag kan längta lite extra till nästa måltid.

När vi kom hem igen hade Rickard kommit hem. Lyckliga tjejer och en lycklig fru; för nu var familjen samlad igen. Vi packade upp våra varor och makens packning innan vi tog oss iväg till Tuna Park. Ett besök på Telenor-butiken för att lösa våra värdsliga problem. En trasig hemknapp på Mejas telefon vilket då resulterade i en ny telefon till mig. Så får Rickard ta min telefon; som dock har en spucken bakskärm efter ett mindre bra besök på det hårda golvet ute på vårt lager på mitt jobb. Men men.. Nu ska vi snart alla ha hela telefoner. 

Väl hemma igen blev det matlagning, läxläsning, dusch och godnattsaga med tjejerna innan de bäddades ner i sina sängar. Ninja var lite sur för att hon inte ens fick somna i pappans säng denna kväll. Det blev ju vara två nätter att sova med mig; för en natt fick hon ju dessutom sova bredvid sin farmor (eftersom farfarn var på vift).

Nu är jag redo för en ny vecka.
En vecka där utveckling står på schemat. Nya mål, känslor och framtidsvisioner ska skapas. 

Kommentera här: