En gräsänkas dagbok del 1

När man vet att man ska bli ensam med barnen så känns sängen konstigt nog alltid skönare på morgonen. Precis som om man inte vill att dagen ska börja. Utan att man kan ligga kvar i sängen så länge som möjligt för då åker han senare. Det funkar inte riktigt så. Jobbet kallade imorse, precis som alla andra dagar. Alla morgonbestyr gjordes precis som de alltid gjort de senaste 4 månaderna. Livet liksom rullade på.

Strax vid nio fick jag samtal från Rickard om att bussen skulle hämta upp dem och hans resa mot Sälen med arbetskamrater skulle påbörjas. Själv satt jag instängd i min industrilokal och fick jobba vidare. 

 
4 dagar med mina tjejer. Ninja har nog längtat att pappan skulle lämna hemmet för en stund. För hon har ju trots allt redan paxat hans sida av sängen nu när han är borta. Men redan ikväll var hon ledsen över att han faktiskt inte var hemma.. 

Men konstigt nog så kändes denna eftermiddag väldigt lång. Jag kom hem strax innan klockan fyra. Tjejerna hade gått hem från skolan tidigare tillsammans. Så de satt i Viljas säng och tittade på tv. Jag passade på att börja med dagens middag och Meja kom då in och gjorde en del av sin matteläxa vid köksbordet. Vilja och Ninja började leka med LEGO på rummet. Dessutom hann jag med att både tömma diskmaskinen och tvättmaskinen i väntan på middagen.

Klockan sex parkerade vi bilen hemma hos barnens farmor och farfar. Farmor fyller år idag och bjöd på fika. Kusinerna och farbröderna var där och det blev en mysig stund tillsammans. Som vanligt musik, dans och gos med hundar. 

Väl hemma igen drog Meja igång med sin läsning. Själv bytte jag om och gjorde mig redo för en runda till gymmet. Blev ingen simning för mig idag men eftersom jag ändå hade barnvakt för en stund så tog jag mig till gymmet istället. Ett helkroppspass till (det lär nog kännas imorgon) fick det bli. 7 övningar, 10 repetioner och 2 varv. 

 
Kan man se både glad och plågad ut på samma gång? Svar ja.

Stannade till på affären och köpte hem lite frukt. 
Är så otroligt tacksam över att mamma kunde vakta tjejerna en stund nu på kvällen. Både Meja och Vilja sov när jag kom hem men Ninja var ju lite ledsen eftersom hon saknade sin pappa. Men efter en puss och kram så bäddade hon ner sig på hans sida av sängen och somnade innan mormor ens hade gått ut genom dörren.

Nu har jag gjort i ordning morgondagens mellanmål. Lunch blir det hämtmat tillsammans med Anna. Och nu säger tvättmaskinen att det är dags att hänga upp träningskläderna. Så de är redo att användas på lördag igen. Känns bra att det går att få ihop 3 pass på gymmet denna vecka ändå. Sen kryper jag ner och snusar på min lilla tjej tills jag också somnar.

Kommentera här: