MarieHeikkilä - När den inre stressen ger sig

När den inre stressen ger sig

Det har varit en intensiv start på detta år. Barnens aktiviteter har tagit det mesta av våran tid. Kroppen har liksom gått på högvarv konstant. Familj, läxor, hushåll, träningar, matcher, cuper, sammandrag, you name it. Och nu när det mest intensiva är slut, det vill säga Viljas hockey, så märker kroppen att jag faktiskt stressar mindre. I och med att jag dessutom valde att säga upp mig från min fasta tjänst, så sänkte jag stress-garden en hel del. 

När den inre stressen ger sig så får kroppen tid att fundera. Och för min del blir det som oftast genom att lösa ut en hemsk förkylning. Både jag och barnen har varit skonade med att hålla oss friska genom hösten och vintern, men nu kunde inte min kropp jobba emot längre.

Igår vabbade jag för en krasslig Ninja, men idag fick jag byta ut den mot egen sjukdom och känna mig besegrad. Det är sällan jag låter mig själv vara sjuk, men idag gick det helt enkelt inte. Hade sån huvudvärk att det satte sig i ögonen och jag inte ens fick i mina linser. Håret uppsatt i en slavrig snodd mitt på huvudet och iklädd den allra skönaste CCM träningsoverallen.

 
Så idag har jag vilat. Hela dagen. Gått från sängen till köket för att äta. Från köket till soffan för att läsa och vidare till sängen för att vila. Inte gjort någon nytta alls här hemma, även om det dock har behövt både tvättats och diskats så har jag stått emot. Det kan vänta en dag till eller så. 

Det var inte såhär jag hade tänkt min nya start. Men bit och ihop och kom igen. Blir dock hemma från jobbet imorgon också, men på torsdag ska jag försöka vara på benen igen. Har för mycket ångest över att vara hemma, men Anna täcker upp för mig och det är jag tacksam över. Men jag trivs bra på jobbet. Jag vill ju vara där.

Men nu ska jag ta mig tekopp och sätta mig i soffan och titta tv med barnen innan det är dags för dem att göra kväller. 
1 Bea:

skriven

Krya på dig 💖 Det kan bli så där när man till slut får stressa ner.
För mig eskalerar värken då, förkyld blir jag sällan.
Mys, drick te och hoppas du känner dig bättre snart.
KRAM!

2 Angelica Wåhlin:

skriven

Hoppas du ska få bli frisk snabbt!

Kommentera här: