Att ta sig tiden

Tid är allt vi har. Tid är allt vi får. Tid är allt vi ger.

 
Ibland måste man prioritera tiden. Ena stunden lägger man den på sig själv och andra stunder lägger man den på andra. Min tid går åt till tjejerna för det mesta. Men stundom finner jag även tid för mig själv. Och idag kombinerade jag min egna tid med att ge den till min mamma.

Jag hämtade henne från jobbet precis innan lunch. Hon bjöd dessutom på lunch på W.A.P innan vi tog oss hemåt då hon hade ett besök på vårdcentralen inplanerat. Så jag följde med som moraliskt stöd. Att bara finnas där vid hennes sida, vare sig besöket är viktigt eller inte. Men två extra öron är alltid bra att ha med sig ibland. Idag fick hon det.

Dessutom tog jag ut arbetstidsförkortning och spenderade resten av eftermiddagen med henne. Bara hon och jag. Efter besöket på vårdcentralen tog vi oss till Jula och handlade nya cykellås till våra cyklar. Vi satte oss ute i solen på min uteplats med en varsin kopp kaffe. Visst blåste det, men solen passade på att värma våra ansikten riktigt gott. Vi pratade planteringar, barnens kommande aktiviteter och allt annat mellan himmel och jord. Tills tjejerna kom hem från skolan. Då gick dessutom solen in bakom trädtopparna och det blev lite kyligt ute. 

 
Lagom efter dagens middag cyklade jag ner med Meja och Ninja till basketträningen. Rickard åkte med Vilja till säsongens nästsista hockeyträning. Snart är de hemma igen och jag får spendera kvällen med Rickard. Han åker nämligen till Karlstad imorgon och blir borta tills onsdagkväll. Återigen tjejtid här hemma. 

Men imorgon är det återigen dags att ta sig tid till jobbet. Nya spännande uppgifter väntar framöver och jag är både nervös och laddad. Tiden får visa vart det bär av. Framåt i alla fall! 

Kommentera här: