Dags att packa

Resväskan är framtagen och vissa kläder ligger fint vikta på sängen redo för att packas. Men jag måste tänka om både tre och fyra gånger innan jag bestämmer mig för vad som ska följa med. Resehandlingarna, passen och så våra EU-kort är framtagna och ska packas ner i mitt handbagage. 

 
Jag snubblade in på vädret inför helgens besök i Tallinn och de lovade regn. Så det gäller ju att vi packar med oss bra kläder och skor att gå i också. 

Dessutom måste jag se till att tjejerna också packar sina väskor idag då jag och Rickard lämnar väskorna påvägen. Så tjejerna inte behöver bära med sig det till skolan. 

Flyget lyfter 09.20 från Arlanda, beräknad flygtid är en timme, så jag behöver inte riktigt tänka på sysselsättning under flygturen i form av någon bok. Och inte heller tänker jag läsa på hotellet. Även om läsa är väldigt avkopplande så tänkte jag bara vara. Ladda batterier. Njuta av stunden. Men lilla pocketkameran ska laddas så den är redo att tas med.

Resesäljaren tyckte först inte att vi behövde ha med oss någon incheckad väska, men jag anser att det är så jobbigt att begränsa sig till dessa små förpackningarna på både deodorant, parfym, shampoo och så vidare.. Så enkelt att bara packa ner allt i väskan och checka in. Vilket påminner mig om att jag måste åka och köpa en större necessär för att få med mig allt också. 

Ska dessutom passa på att tanka bilen också medan jag ändå är ute och åker så vi slipper den biten imorgonbitti också. Lämnar tjejerna i skolan 06.15 och åker direkt till Arlanda med ett snabbt stopp för lämning av väskor hos farmor och farfar. Det blir bra det här..

Jag har lite resfeber, även om jag har allt under kontroll. Än så länge!

Har ni varit i Tallinn och har några tips inför vår tripp? Saker vi inte får missa och så vidare?
 

Lite nytt till mig själv

Även om jag går och hoppas på att Tallinn ska erbjuda bra shopping för min egen del så tänkte jag för säkerhetens skull ladda upp med två uppsättningar kläder inför den kommande arbetsveckan. Så jag tog mig in till centrum och kikade. Ett snabbt besök på Åhléns fick jag med mig nya yoghurtbägare, perfekt att ha med sig mellanmål och frukost till jobbet. Det slank i och för sig med en deodorant till Rickard också då han hotat att ta min då hans typ är slut. 

Vidare över till Vero Moda. Ett par svarta enkla byxor med fickor fick följa med. Kortare modell som satt bra tillsammans med boots. Fick tips av tjejen att använda svarta strumpbyxor ifall jag skulle använda lågskor. Det var lika snyggt. Dessutom en grön sticktröja fck följa med också. I denna höststorm som pågår hos oss nu. Då behövs det varma tröjor.

 
Tog bilen ut till Tuna Park där Only hade 20% på ett helt köp. En blommig blus i mörka nyanser föll mig i smaken idag. Och så det fick bli ett par svarta byxor till. Utsvängda ben, lite för långa att gå utan skor egentligen. Men möjligt att de får sys upp en söm bara.

Men det här med att strosa runt själv på stan och shoppa är bra tråkigt. Så planen var att unna mig en god smörgås från det lokala konditoriet, men så fick jag lite brödångest när jag väl stod där, då det fick bli en kycklingsallad till lunch för min del. 

Kändes ändå riktigt bra att komma hem med påsar som faktiskt innehöll något till mig. Och nästan enbart till mig själv. Att jag inte glömmer mig själv när det ska handlas. 

Glömde totalt bort att köpa fingervantar till tjejerna när jag ändå var i farten, så när Ninja ska hämtas klockan två så styr vi bilen mot Tuna Park igen för att handla det. Konstigt nog så försvinner en vante ganska så ofta bara sådär. Imorgon efter skolan ska vi handla höstkängor också. Sen tror jag att tjejerna är fixade för höst.
 

Nu vänder jag blad

Idag hade jag möte med min chef angående min tjänstledighet. Hon var otroligt glad för min del och vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord i lite drygt en timme. Jag som hade världens ångest innan jag klev in på jobbet. Helt onödigt faktiskt. Därefter tömde jag mitt skåp, lade alla arbetskläder i tvättkorgen och lämnade tillbaka både mobil och nycklar. 

Det var dock blandade känslor när jag gick därifrån. Skrämmande. På så sätt att något nytt väntar mig runt hörnet. Men otroligt skönt att känna känslan av frihet. En lättnad över att få släppa mitt arbete för minst ett halvår. Jag valde jut dock att endast söka tjänstledigt (istället för uppsägning) för att ha tryggheten med en fot i marken innan jag lyfter med vingarna. För vem vet. Kanske jag kan inte flyga efter den här tiden. Men jag blickar framåt och uppåt. 

 
En tillbakabild. En otroligt varm sommar 2017 då jag var tvungen att dela min semester genom att jobba en vecka. Bättrade på solbrännan skapligt mycket den veckan. Den veckan var den sista veckan jag arbetade 100%. De tre åren jag fick på min tjänst gav mig så mycket. Både bra och dåligt. Erfarenheter i ryggsäcken. 

I min arbetsbok vänder jag nu blad och ser spännande fram emot utmaningen jag väntar. Är dock väldigt tacksam över att jag kommer ha en sån fin vän som kollega som kommer att vägleda mig rätt i min nya tjänst. Men ännu väntar en vecka av sjukskrivning innan jag kliver in på måndag klockan 07.00 på ASSA som produktionsplanerare. Jag är redo!