De stora idrottskrockarna

Att bo i en stad som lever för idrott innebär ibland svåra val.

Ingen har väl egentligen undgått den stundande SM-finalen i speedway som blev uppskjuten förra veckan, som egentligen skulle ha körts igår men som klokt nog blev uppskjuten till idag på grund av vädret. Tur var väl det så stadens hockeylag hade seriepremiär igår, på hemmais dessutom. Nu lockade det "bara" strax över 500 åskådare, men ändå.

Hur som helst är SM-finalen planerad till ikväll. Vädergudarna är på deras sidan ia lla fall. Men vilket i sin tur krockar med Eskilstuna Baskets herrars match på hemmaplan. Grabbarna hade seriepremiär förra helgen och tog då vinst med 106-78 mot Bankeryds Basket. Vilket jubel det blev från de flesta barn på läktaren då laget drog till med 100 poäng. Så tjejerna vill ju gärna dit och titta då deras tränare ska spela.

Men.. Så har vi ju biljetter till handbollen. Guif-Sävehof som går av spapeln på hemmaarena ikväll. Och Meja som fått upp intresset för handboll, så det hade ju varit intressant att se. Sist jag var på en handollsmatch var när Vilja var under året. 

Så i det stora hela så är det en ganska rejäl idrottskrock här hemma i Eskilstuna idag. Vad ska man egentligen välja? SM-finalen är ju såklart stor, men att trängas med tusentals andra ute på Gröndal en onsdagskväll är inget jag föredrar. Även om Rickard nu hade föredragit det.

Men Ninja har föräldramatch i fotbollen idag. Sista träningen för säsongen. Så efter den åker vi in och kikar på basketmatchen. Vi ser ju dock inte hela eftersom vi förmodligen kommer vara trötta ikväll. Men en stund, för att heja på något av stadens alla idrotter.
 

Kommentera här: