3.5 timme vattenlek

Det var en rastlös familj som vaknade upp till första dagen i maj. Försökte oss på lite hushållssysslor men det var inte alls trevligt. Tjejerna gick ut och lekte en stund, men det var så grått och kallt ute. Så istället bestämde vi oss för att åka till badhuset.

 
Ombytta och klara tog vi oss ner i bassängen och vår vattenlek kunde börja. Vilja fick visa upp att hon kunde simma och såklart hoppa från trampolinen. Meja var inte sen på att hoppa i efter Vilja från trampolinen och döm om allas förvåning så började hon simma. Och hon simmade. Långt dessutom. Själv kunde hon inte ens förklara hur det kom sig att hon bara simmade iväg. Men stolt, det var vi alla över henne. Även hon själv.

Vi tog oss upp efter en stund och åt en varsin glass. Barnen var dock snabba ner i vattnet igen. Själv hade jag blivit frusen så jag höll mig på land. Men en sväng till film-bassängen och tittade en stund på Viana, som visades på väggen. Då satt jag i alla fall med fötterna ner i vattnet från kanten. 

Ninja lekte massor utan simringar runt armarna. Kanske ska hon också knäcka simkoden nu till sommaren. Det gäller att smida medan järnet är varmt. Så det lär bli besök till badhuset snart nog igen. 

 
Men efter 3.5 timmes vattenlek så rundade vi av. Vi tjejer satte oss i bastun en stund, men varken Meja eller Ninja var så sugna på att sitta kvar. Så jag och Vilja fick sitta kvar en stund medan de duschade. Men sen fick vi också snällt kliva ur och duscha.

Hämtade hem pizza och nu tar vi det bara så lugnt. Vi alla är både trötta och nöjda över denna lediga tisdag. Imorgon är det skola för tjejerna och jobb för Rickard. Men denna dag var vi så värda tillsammans!
 
1 Bea:

skriven

En sån lycka när simkoden knäcks 😄
Här blev det impulsivt inköp av skrovmål, då vår affär totalrenoverar och typ inte hade ett skvatt av det vi skulle ha. Orkade inte åka till sran o h handla så gick över garan och beställde mat 😎
Kram

Svar: Ja, det var en nöjd tjej här hemma. Nu vill lillan bli lika nöjd!Men ett skrovmål är ju liksom lagom lyx såna här dagar.. Skönt att ni har nära 😉
Kram!
Marie

2 Therese :

skriven

Vilken mysig familjedag 👍 jag har själv bara varit i nya badhuset 1 gång och motionssimmat, hur är leket/barnbassängerna? Passar dom för barn i 5 års ålder?

Svar: Om barnen gillar vatten så tycker jag att badhuset passar för alla åldrar. Deras lilla pool, men massa roliga aktivitetsgrejer passar kanske upp till 4-5 år. Vattenrutschkanan kan användas från 5 år, men rekommenderas från 7 år. Men om barnen är vattenvana så är leket bra för dem. Filmvisning i ett rum, en liten fors som strömmar runt. Större delen av lekbassängen är 120 cm djup 😊
Marie

Kommentera här: