Dags att löpa Vårruset

Och med löpning så är det betonat på strosa fram i min takt. Eftersom min kropp tyvärr inte leker med mig just nu utan gör som de själv vill och känner. Vi är inte överrens, jag och min kropp. Men vi är överrens om att ta oss igenom 5 kilometer i någon form av takt genom den uttänkta sträckan i Västerås. 

 
Ombytt och klar. Känner mig lite som Ninja som gärna hade klätt sig för fotbollsträningen igår redan när hon vaknade. Men jag har ju en del att stå i också. Men först sitter jag just nu ner framför datorn med en kopp kaffe. Har "laddat" upp med en stabil frukost, i form av havregrynsgröt med frysta bär och ett ägg. Bra mellanmål, i form av kvarg och färska bär. En trevlig lunch med min vän Karin, genom att äta en nachotallrik med kyckling. Och nu en kopp kaffe då. Skulle kanske behöva äta något innan jag löper iväg. Men vi får se.. En kvarg kanske?

 
Vi är ju trots allt en liten grupp om 6 personer som ska springa/ta oss igenom loppet. Därför får vi ju även en picknick påse när vi kommer i mål. Jag och Linda, som tänker strosa, får helt enkelt rappa på lite eftersom våra andra fyra vänner tänker springa. Men det blir som det blir! De får vänta på oss helt enkelt.

Men om 30 minuter slutar tjejerna i skolan. Eftersom Ninja varit på utflykt så fick alla gå till klockan tre. Direkt får jag hämta dem vid skolan och köra in dem till min mammas jobb. Och lämna dem där. Rickard har ett viktig byggmöte och jag ska hinna hämta upp tre av löpkompisarna innan vi börjar rulla min bil mot Västerås. 

Jag är ju en aningen osäker på vägen dit med tanke på att Västerås säkert har en galen klockan-fyra-trafik också. Nu drar ju inte uppvärmingen igång fören 18.45 men ändå. Jag tänker vara i tid. Lite för mycket i tid. 

Hur som.. Idag genomför jag mitt livs första lopp. Möjligtvis blir det ett eller två riktiga löpsteg, enbart för att känna lite känsla, för att ta emot en medalj. För att ha genomför ett löplopp liksom. Men ja.. Jag är taggad!
Rapport får ni i morgon. Ikväll blir det sent!

Önska mig gärna lycka till ❤
 

Vi testar på lite fotboll

Förra veckan var Ninja nere på vår idrottsplats och testade på fotboll. Hon har flertalet kompisar som spelar fotboll och hon spelar gärna fotboll med killarna på rasten i skolan. Så för henne kändes det helt naturligt att testa på fotboll. Dock endast iklädd gympakläder och gympaskor. Något hon inte uppskattade.

Så igår åkte vi till Tuna Park för att handla lite. För att kunna fotbolls-kitta Ninja. Fotbollsskor köpte vi faktiskt begagnat tidigare i helgen, för det är ju den dyrast utgiften just nu för hennes del. Men på Stadium (adlink) hittade vi fotbollströja. Sverige såklart. Vilja och Meja fick också en varsin tröja, så kan alla tjejern heja så gott de bara kan under fotbolls-VM. Sen hittade vi även fotbollsshorts, benskydd och fotbollsstrumpor. Så nu är Ninja kittad för kvällens fotbollsträning.

 
Det är en riktigt nöjd tjej som längtar. Fick hon så skulle hon byta om redan nu och bara vänta. Men vi ska ju trots allt hinna äta både mellanmål och middag innan vi går ner till idrottsplatsen för träning. 

Sen får vi ju ta ställning om hon faktiskt ska spela fotboll. För om hon fick välja så skulle hon ju hålla på med allt, men det gäller ju att vi alla hinner med allt också. Men vi testar på lite grann så får hon göra en egen utvärdering om hur allt känns och så.

Så för stunden så kan jag alltså lägga till fotbolls-mamma på mitt mamma-CV!
 

En stund på stranden

Vårt fantastiska väder fortsätter ju att skämma bort oss med varmt och soligt. 

Lagom när Vilja och Meja kom hem från skolan så ringde Ninjas kompis Lilly och frågade om de kunde leka. Så vi körde hem Ninja till henne för lek. Sen passade vi på att uträtta lite ärenden innan vi tog oss till stranden med lite picknick. Bara jag, Vilja och Meja.

 
Själv satt jag och njöt av deras härliga skratt och lek i vattnet. De träffade kompisar och fikade med mig på filten. Sådär lugnt och mysigt. Jag hann till och med blöta fötterna lite. Skapligt varmt i alla fall, men hade det inte varit så mycket folk så kanske jag faktiskt hade kunnat ta mig i vattnet. Så kanske nästa gång!

 
I lite drygt två timmar badade tjejerna innan Ninja kom dit med Lillys familj. Så det blev riktigt mysigt att se alla fem barn leka medan jag och deras pappa satt och pratade. 

När klockan närmade sig halv sex så tog vi oss hemåt. En sväng till Tuna Park innan vi kom hem och åt kvällsmat. Nu är tjejerna duschade och klara. De väntar i soffan på att jag ska komma och läsa från de nya böckerna vi har köpt. Så dags att släppa och lyssna på deras önskan!