Studiedag och sjukdag

Jag lever, med nöd och näppe ungefär. Tanken var ju att jag skulle gå till jobbet och jobba mina två timmar idag, men tyvärr har smärtan i mina armar inte släppt ännu så jag har fortfarande sovit riktigt dåligt. Så något jobb blev det inte för min del och om det inte släpper snart så blir jag förmodligen hemma hela veckan, vilket ger mig galet mycket ångest.

Och meningen var ju att Rickard skulle vara hemma med barnen mina två arbetstimmar då de har studiedag, både skola och fritids är stängt så tjejerna är ju hemma såklart. Men eftersom jag ändå blev hemma så fick Rickard åka in på sitt bokade möte, som skulle vara redan klockan åtta. Inte mig emot då tjejerna sov till klockan sju. 
Vi tog oss en lugn morgon och åt frukost i lugnan ro. 

Tjejerna lekte bäst de kunde på rummet och gillade nog en helt oplanerad dag hemma. Vi tog oss till affären för att handla hem lunch. För Rickard kom hem och åt lunch med oss. Han passade på att rasta hundarna och jag och tjejerna åkte upp till kyrkogården för att lämna blommor på min mormors grav. Idag skulle hon fyllt 87 år gammal. Så en bukett tulpaner av en riktigt fin nyans mörkt röda. Som hjärtats färg enligt Meja.

 
Meja har förberett sig mentalt för detta hela morgonen. Hon har så svårt för kyrkogårdar och blir riktigt ledsen varje gång. Men hon försökte trampa runt så gott hon kunde där uppe för att hålla känslorna i styr. Men när vi sen sjöng ja må hon leva, då brast det för henne ♥ Men det är ju helt okej, att bryta ihop!
Mina syskon köpte också tulpaner medan mamma köpte en större bukett blommor. Det blev riktigt fint. Och att mormor dessutom fick fint väder gjorde det ännu finare.

Väl hemma igen tyckte vi att en fika skulle sitta fint. För visst fikar man när någon fyller år. Så en kanelbullekladdkaka fick åka in i ugnen och en bunke med vispgrädde vispades till.

 
Och eftersom vädret var alldeles fantastiskt så passade vi på att klä oss varmt och äta vårt eftermiddagsfika på vår uteplats. Tjejerna som passade på att åka pilka medan jag fixade kaffet och saften satte sig så fint i dem när vi fikade. Själv fick jag sitta på min soffa som min mamma köpte till oss lagom till att säsongen var slut förra året. Så jag längtar till fler fina dagar och jag kan sitta ute och njuta av en kopp kaffe.

 
Grannen Ullis kom ut med barnbarnet Olivia och tjejerna lekte som bara den i backen. Så härligt att se. Fort gick det nedför eftersom backen består mestadels av is. Så lite drygt 2 timmar var tjejerna ute i det härliga vädret. Genomblöta kom de in och bytte om till underställ. Nu laddar de om för hockeyträning. Rickard ska iväg med en kollega så han kommer inte hem fören tjejerna är nattade. 

Själv ska jag ta två alvedon och dricka upp min Nocco för att orka med resten av eftermiddagen och kvällen! 
 

Kommentera här: