Hockey hela helgen

Det blev en intensiv helg med hockey för familjen. Det märks samtidigt att vi är på slutspurten när det kommer till just hockeysäsongen. Endast 3 veckor kvar med is. 8 april stängs våran ishall av och förhoppningsvis väntar barmarksträning med laget om inte, så får vi lösa det själva.

I fredags var tjejerna maskotar till Södertäljes A-lag när de gäastades av Björklöven. Tillsammans med Södertäljes flickor så fick de gå ut på isen. Heja in spelarna och i första periodpaus spela en intern match emellan sig. Ett vitt lag och ett blått lag. Vilja och Meja fick en varsin färg och trivdes som fisken i vattnet tillsammans med laget. Trots att de inte träffats förut (förutom en träningsmatch men då enbart i utrustning på is)

 
Här nedan är en film från tjejernas interna match. 5 minuter lång, ifall ni vill se. Vi satt kvar inne på Scaniarinken och kollade på matchen. Det var en jobbigt match att se, men lagom tills vi hade pratat klart med laget (för att sakta börja röra oss hemåt) så fick Södertälje in den enda pucken i hela matchen och vann på så vis. Vi blev riktigt nöjda!

Lördagen innebar en tidig resa till Gnesta. Trots längst avstånd (mycket närmre från Södertälje) så kom vi ändå först på plats av tjejerna och blev installerade snabbt i vårt omklädningsrum. När alla tjejer sen var samlade så gick de ut på fotbollsplanen och värmde upp tillsammans. Helt spontant. Riktigt häftigt då de äldra tjejerna trots allt bara var födda 2008.

Det blev 5 matcher spelade under Tre Kronors Hockeyskola Cup 2018 för tjejernas del. Trots motstånd så må vi nog ha haft den gladaste målvakten under cupen i alla fall. Som lyckligt dansade så fort klockan tutade (tut-byte i spelet = 90 sekunders spel).

En mycket kort film på vår otroligt härliga målvakt. Inför våra två sista matcher så fick vi ett riktigt välordnat intro. Där tjejerna (tillsammans med två andra lag) fick åka ut på is genom rökmaskin och köra runt mittcirkeln till härlig musik och applåder från läktaren. Lagom mäktigt för den storleken på barn. Och helt klart väl organiserat från cup-ordnaren. Jag är imponerad.

En lång början innan tjejerna kommer först ut på is.Men det var trots allt två lyckliga tjejer vi fick med oss hem. Meja lyckades få stå som målvakt under en match. Vilja fick dessutom vara lagkapten under en match. Snacka om att ta hand om sina spelare. 

 
Det var ändå två trötta tjejer som somnade i bilen på vägen hem. Ja, det gjorde ju Ninja också såklart då tjejernas sista match startade 18.55 och så skulle de ju såklart hinna duscha och så innan vi kom oss iväg från Gnesta. Men strax efter klockan 21 rullade vi in på vår parkering och tjejerna tog sina medaljer och somnade gott i sina sängar.

Vaknade på söndagen med träningsvärk. Vilket de aldrig haft förut. Vilket både jag och Rickard hade riktigt roligt åt. Men trots lite värk i kroppen så fick de stå på skridskor på eftermiddagen tillsammans med sitt egna lag, på hemmais för en träning. Då fick Meja även stå i mål. Hon vill nog så gärna stå i mål, men hon vet även om att vi dumt nog försöker motarbeta henne, då den kostnaden är så mycket högre. Men hon är nöjd i mål. Och då ska vi låta henne träna och stå också.

Men vi tackar Södertäljes flickor för att vi fick delta tillsammans med dem under fredagen och lördagen. En erfarenhet rikare för tjejernas skull. Och vem vet.. Vi kanske spelar ihop igen!
 

Kommentera här: