När man väntar lite

Det här med alla morgonrutiner här hemma måste ju göras även om vi har sommarlov. Disken ska fixas efter frukosten, tänder och hår ska ju borstas. Och sen där efter ska ju även denna mamma få göra sig klar för dagen. Och det kan ju ta evigheter. I alla fall om man har tre rastlösa tjejer. 
För lagom när mamman är klart för dagen så är även tvättmaskinen klar för morgonen och det ska bytas till torktumlandes och hängandes. 

Då är det ganska så skönt att hitta sina tre tjejer sittandes i soffan och vänta. Två stycken med hörlurar och Barnkanalen på en varsin mobil. Och en stor tjej som sitter och läser det sista kapitlet ur sin bok från bokklubben. För att genast få göra ett quiz på hemsidan för att sedan dyka ner i nästa bok igen. Det värmer mitt mammahjärta lite grann!

 
Och så blir mamman sugen på kaffe efter tvätten också och tjejerna får vänta lite till. Ena tjejen byter till att läsa bok hon också medan den lilla tjejen väljer att lyssna på musik och dansa på hela vardagsrumsgolvet. Tur att det är stort.

Men jag lovar tjejerna att jag strax är klar här vid datorn och vi tar bilen till Västerås. Rullgardin till Meja och Ninjas rum ska handlas. Förvaringshylla till min lilla sminkhörna. Och sen så lär det garanterat hamna mer saker i kundvagnen medan vi går genom IKEA. Och sen lär vi ju ändå ta några affärer medan vi ändå är på vift!

Okej, kaffet är uppdrucket. Dags att röra på oss!
 

Kommentera här: