Inför resan - del 1

Det är fyra dagar kvar tills vi åker och jag är mest stressad över att jag inte har skickat iväg min beställning till taxfreen ännu. Allt annat är ju under kontroll. Enligt hemsidan har jag 1 dag på mig att skicka in beställningen. På ditresan alltså. Hemresans beställning kan jag vänta med. Men jag är ändå stressad över den totala beställningen som väntar.

 
Fast beställningen på ditvägen är jag nog ganska nöjd med.
X En varsin godislåda med lite pyssel till barnen.
Flygturen tar trots allt 5 timmar och 45 minuter. Antar att både mobiler och powerbanks kommer vara helt urladdade när vi landar.
X En bag-in-bok med rosévin - 1,5 liter
Tänker att det kan vara bra att ha på rummet då tjejerna lagt sig och ett glas vin på balkongen kanske skulle uppskattas. Sprarar, enligt hemsidan 39 kronor, men vårt Systembolag har ändå höju priset så sprarar 59 kronor. Topp på det liksom.
X Och till sist ett par simpuffar till Ninja.
För hon ville hellre ha nya gula med Lollo och Bernie än att ta med sig sina gamla rosa med prinsessor på.

Mer än så kan jag inte komma på att vi behöver köpa. För utbudet var inte så jätte bra ändå.

Men till hemvägen då. Jag som gillar minnen, ville gärna låta tjejerna få en varsin nalle med Lollo eller Bernie med sig hem. Rickard tyckte dock att de kunde få dem på hemresan istället. De kan ju glömmas/tappas medan vi är där. Good point liksom. Så jag gav mig. Meja och Ninja ville ha giraffen Lollo och Vilja ville ha björnen Bernie.

Dessutom tänkte jag ta två bag-in-boxar på hemresan också. Eftersom det var billigt och vinet är gott. Resten av sommaren och en bit in på hösten skulle ju då vara säkrad på den delen. En box får följa med till sommarstugan är det tänkt. Men där finns ju dock andra goda drycker. Men om vi dricker upp en box där så får jag ju köpa ed mig goda drycker hem från sommarstugan också. 

Och så hittade jag en parfym som jag tror att jag gillar. Rickard kom hem tidigare i vår med ett paket från Michel Kors och hela påsen doftade ljuvligt. Lite lagom lyx att de pafrymerar silkespappret i påsen när man köper present till sin fru. Men frågan är ju om den passar mig, när jag inte ens fått testa den. Men doften är verkligen ljuvlig. 

Sen är in möjliga beställning på hemresan klar. Kanske alltså.

På ett sätt känns det lite som att shoppa på Gekås i Ullared. Man hittar massor man skulle vilja ha. Väljer en viss del. Funderar alldeles för länge. Betalar varorna och åker hem. Lite besviken för att man inte köpte de andra bra varorna man trots allt kanske faktiskt ville ha. 

Det är svårt. Innan kvällen ska det vara inskickat och betalt. Men sen kan jag ju släppa den biten inför de kommande, kanske stressade, dagarna.
 

Nattgäst och dags för utflykt

Igår kom tjejernas kusin Devin hem till oss för övernattning. Sist han var här så ville ha inte åka hem, så med lite övertalning om att han skulle få sova här nästa gång han var hos sin mamma, gick han med på att åka hem.

 
Det blev lek i lekparken, inhandling av slush på Hemköp, våffelmys till kvällen. Popcorn och läsk (trots torsdagskväll) framför en film innan läggdags. Nu hade ju barnen svårt att somna igårkväll då vi helt plötsligt hade stuvat in fyra barn i ett rum. Men barnen var nöjda!

 
Idag blev jag väckt redan 06.32 med kaffe på sängen av alla fyra barn. Och så frågade dem när vi skulle åka till Parken Zoo. För det blir dagens utflykt för oss här hemma. Jag, ensam med fyra barn. Blir en lång morgon om de ska behöva vänta så länge innan vi åker. Men parken öppnar ju 10 så de får snällt vänta.

Nu efter frukosten sitter de i köket och spelar spel. Själv unnar jag mig kaffekopp nummer två och ska strax göra mig redo för dagen. Picknick är inhandlat. Lunch unnar vi oss där inne. Det kommer bli en bra dag. Jag ser fram emot den riktigt mycket! Med lite mildare väder så hoppas jag att djuren är riktigt aktiva.
 

Denna fotbollshysterin alltså

Fotbollen kom in i Ninjas fritid. Hon har ju alltid gillat fotboll så, spelat i skolan på raster med grabbarna och så vidare. Men så gick vi ner till hargen och testade på i maj. Nu är hon fast. När hon blir stor ska hon bli lika bra om Messi. Det gäller att sikta mot stjärnorna så kommer man i alla fall till trädtoppen. 

 
Igår hade Ninja sin första fotbollsmatch. En taggade tjej som i och för sig bara skulle spela mot föräldrarna med tanke på att det var sista träningen innan sommaruppehåll (jag som trodde att fotboll var en sommarsport utan uppehåll..) Efteråt hade vi picknick med laget på hargen. Riktigt mysigt. Tjejerna lekte och hade riktigt kul med kompisarnar. Trots de få träningar hon varit med på så är hon redan en i gänget. En riktigt skön känsla för mig! Mamma/mormor följde med och fick se Ninja spela. Hon tycker Ninja är duktig. Mamma/mormor gillar att följa med och titta på när tjejerna sportar. Både ishockey, basket och nu fotboll följer hon med på så fort hon får chansen. Det gillar tjejerna.

Nu är det som sagt uppehåll tills tjejerna börjar skolan igen. Har redan fått kallelser till träningarna i höst och likaså sammandragen. Är så imponerad över hur bra framförhållning laget/klubben har det. Ninja är taggad till att fortsätta. Två fotbollar har hon redan här hemma och nu står fotbollshandskar och en Barcelona-fotbollströja högt upp på hennes önskelista. 

Jag förstår inte denna fotbollshysteri som pågår runt om i världen just nu. Men jag kan se lyckan i min tjej när hon spelar. Så med tiden.. Då kanske jag också kan förstå mig på den också!