God mat men dålig speedway

Man kan inte få allt samma dag. Tydligen! 

Idag var planen att fixa nytt körkort. Mitt har blivit skadat och fick en liten notis från polisen när jag fixade tjejernas pass. Ta mig till trafikverket och fixa nytt, det var smidigt sa de. Men så var inte fallet. Jag var tvungen att ringa till trafikverket men deras telefonkö var full så jag får ringa en annan dag.

Istället åkte vi till Erikslund för lite shopping. Mamma skulle köpa present till Vilja (som fyller 10 år på torsdag!!!) och vi passade på att köpa lite annat smått och gott. Unnades oss lunch på IKEA innan vi sedan rullade hem.

Tjejerna passade på att leka med vänner och titta tv en stund och Rickard tog sig en tupplur på soffan. Men när klockan började närma sig middagsdag så fick jag med mig hela familjen til Mocca Deli för att äta en god middag.

 
Tjejerna delade på en flatbread pizza och jag och Rickard åt oss en riktigt god foccacia. Och eftersom Rickard körde så passade jag på att unna mig ett glas Cava till middag. Tisdagslyx liksom. Till efterrätt fick tjejerna en varsin mini-våffla med sylt och grädde!

Strax efter klockan 18 rullade vi in på parkeringen på Eskilstuna Motorsport Arena. Kvällen skulle spenderas där för att titta på speedway. Iklädd fin klänning och en bra stol så kunde jag komma långt, tänkte jag.

 
Men krasch efter krasch i första kurvan fick vi se i flertalet heat. Sånt får mig att tröttna. Tröttna alldeles för fort. Ack så tråkigt. Men jag vet ju att det liksom tillhör sporten på så vis. Och en domare som dömde lite knepigt kan jag tycka.  Dessutom med skapligt rastlösa tjejer. Jag lyckades muta mig själv med en glass också. Tjejerna köpte glass för egna pengar som de fått av våra fantastiska grannar i trappen bredvid. Men inte en glassen funkade på mitt humör.

 
Istället så packade vi ihop efter en timme. Då hade enbart 7 heat blivit körda. Tjejerna klagade inte över att åka hem tidigt idag heller. Vi får helt enkelt ta nya tag på nästa hemmamatch. Kanske går det bättre då!

Nu tar vi kväller. Fick i alla fall höra på kvällsnyheterna att vi vann matchen efter det hade blivit 45-45 och ett avgörande heat kördes och vår förare tog poängen! Vi ligger 3a i serien. Kan bli bra i år också med andra ord!
 

Lediga hemma dagar och en trasig bil på vift

Tänk att man faktiskt kan njuta av att vara hemma också. En stund.

Tjejerna är väl dem som njuter mest av att få vara hemma under vår semester. Då får de ju leka med vännerna här hemma på gården istället. Några korta svängar till affären eller så. Men annars bara lek. Vilket de också behöver.

Vi började ta bort vårt staket förra veckan. Vi hade ju beställt ett nytt innan vi gick på semester, men leveransen tog lite längre än tänkt. Så Rickard började såga bort de befintliga.. Och nu står vi utan staket. Men snart så kommer det nog. Kanske till helgen om vi har tur. Eftersom Rickard dessutom börjar jobba på måndag så får han ju snällt jobba hemma också i så fall. Om det inte kommer innan helgen nu alltså.

Rastlösheten slog dock till igår. Jag sa till honom att jag ville köpa kuddar till Viljas säng, så hon kan få lite större kuddar att ha bakom ryggen när hon tittar tv till exempel. Så då bokade han hotell och så skulle vi åka ner till Ullared idag. Vi tog med oss mamma så hennes bil fick ta oss neråt landet. 

I Ödeshög blev det dags för lite lunch. Och även där upptäckte vi att bilen hade gått sönder. Tursamt nog så hittade vi en verkstad en kort bit bort så vi kunde köra bilen dit. Få den provisoriskt lagad nog för att ta oss hem igen. Och medan Rickard var med bilen på verkstaden så gick jag, tjejerna och mormor till en lekpark och lekte istället. Att hänga en stund i Ödeshög var ju också en sak att göra på sin semester.

 
Oplanerat och spontant. Så vi fick rulla hem igen efter verkstadsbesöket och skippa Ullared för denna dag. Men kanske tar vi oss ner snart nog istället. 

Hotellet bokades av och vi åkte hem till vår stad och åt oss en god middag istället på Grekiska Kolgrillsbaren. 

Nu är vi hemma igen och myser bland regnskurarna. Borta bra men hemma är alltid bäst!
 

Glassigt

När frysen består mer av glass än mat.. Då är det sommar! 

I tisdags var glassbilen på vår gata. Först tänkte jag inte gå dit och handla men Rickard tyckte nog vi behövde fylla upp frysen med lite mer glass på grund av värmen. Nackdelen med att glassbilen kommer sist till vår gata för kvällen är ju att det är inte mycket kvar att välja på riktigt. Men nog hittade jag lite i alla fall.

 
Det blev lite glass med hem och jag hade trots allt handlat lite glassstrutar tidigare på Ica. Fast här hemma går glassarna åt som smör i solsken. Tjejerna kommer in titt som tätt med vänner i släptåg och ber om glass. Och visst får dem glass.. För jag vet att tjejerna följer med som släptåg till vännerna och ber om glass också. Vilket dem får.

I år har vi nog slagit rekord i glassätning. Och ännu är ju inte sommaren slut. Dock sinar redan glassarna i frysen, då jag också går och äter glass i tid och otid. Och det är ju tyvärr lång tid kvar tills glassbilen kommer nästa gång.