Sportlov del 1

Ja, nu blev det ju inte riktigt så att jag tog ledigt för att ha soprtlov med tjejerna. Rent sådär så blev det bra krångligt att ta föräldraledigt två timmar om dagen. Så enklast blev att Rickard är hemma med tjejerna de två timmar jag måste jobba. Han kan ju liksom ta med sig kontoret hem och jobba hemifrån. Det kan inte riktigt jag. Men just denna morgon fick Rickard åka till jobbet först för att ha morgonmöte med hans grabbar. Så kom han hem och jag fick åka till jobbet. Därav arbetstid mellan 8-10.

Lagom när jag kom hem så hade hemstäd kommit så tjejerna klädde på sig så åkte vi till vårt stadsmuseum. 

 
Under förra året höll Vilja och Meja på med deras Finland under deras finskaundervisning. Där de fick rita ett fönster om hur deras anknytning till Finland är. Det finska arvet som det gick under. Och när de arbetat klart med det så blev det tillsammans med andra finska elever runt om i vår kommun en fin utställning på just Stadsmuseumet. Och idag fick vi äntligen möjlighet att besöka det.

 
För tjejerna är sommarstugan i Rattosjärvi deras anknytning. En liten stuga med sjötomt och utedass. Men tjejerna är ändå så stolta över sin stuga. För de känner sig hemma där på något vis. Även om vi bara är där en vecka om året. Men de är stolta! Och längtar dit hela tiden. 

 
 
 
Vi passade ju såklart på att gå runt i det övriga museumet också.

(som den här Ångbrandsprutan)

Tjejerna gillade att upptäcka grejer på den övre våningen. Lite likt Tom Tits fast väldigt lite i och för sig. Men det var roligt. Vi hade det riktigt mysigt tillsammans. 

 
 
Vi rundade av vår stund inne på Lilla stadsmuseumet, men det var lite väl mycket spring i benen på ett gäng barn, så vi tog oss bara förbi de ställen som tjejerna gillade bäst.


 
Sen vidare hem till hundarna för en promenad i skogen. Vilja och Meja fick följa med för en gångs skull också. Vilket var riktigt mysigt att promenera med dem också! 

 
Väl hemma igen fick det bli pannkaka till lunch. Inte riktigt en favorit för min del, men tjejerna äter med god aptit.

 
Nu är det lite matkoma medan Vilja ska till tandläkaren. Sen får vi se vad eftermiddagen ger oss. Och imorgon blir det ju såklart sportlov del 2.
 
1 Dixi Wonderland:

skriven

Va mysigt med en utflykt :)

Kommentera här: