Varannan dag VAB

Vi försöker vara jämställda när det kommer till vård av barn. Fast stundom så förstår jag inte varför Rickard ska missa två timmar av sitt arbete så jag får gå och jobba mina två timmar. Men jag får och andra sidan arbeta mina två timmar och han får ju sen arbeta 6 timmar. Så lite jämställd är det ungefär. Men det kommer ju såklart dagar då han inte kan missa sina två timmar heller. Då får jag såklart bli hemma även mina två timmar.

 
Idag var en sån dag. Jag blev hemma med denna pigga, energifyllda, trötta och icke-ätande lilla varelse. Feberfri är hon sedan igårkväll vilket gör att hon kanske kunde gått till skolan imorgon, men i och med att hon enbart petar i maten och inte ens äter favoritmaten, så lär inte skolan gilla att hon kommer på så vis. För i skolan är det ju såklart en helt annan miljö än hemma. Så även om hon är pigg och full av energi hemma, trots att hon inte äter som hon brukar, så skulle hon säkert inte orka med flera timmar i skolan. Och att hon dessutom sover mellan två och tre timmar efter lunchen här hemma. Då är man inte riktigt frisk ännu, även om febern håller sig borta.

Men imorgon får jag gå till jobbet och jobba mina två timmar och Rickard är hemma. Jag är ju hemma strax efter klockan nio så då hinner han ändå med en hel del på sitt jobb när han kommer dit. Och på så vis så har vi kört varannan dag VAB för Ninja. Väldigt jämställt rent sådär kan jag tycka.

Vi får väl se om hon är pigg och matätande nog för att gå till skolan på fredag. Vilket hon så gärna vill då hon har sin finskaundervisning. Men är man inte ätande som man ska, så ska man inte gå till skolan heller. Och om hon blir hemma även på fredag, så får jag snällt vara hemma då!

Men vi hoppas ju såklart att våran lilla energiknippe till tjej är återställd för skolan på fredag. För både hennes och våran skull! 
 

Fyndat på bokrean

Idag drar ju alla dessa bokreor igång. Det skickas ut reklam i massor, både i tryckt format och i digitalt format. Vet inte hur många mejl jag kastat de senaste dagarna med information om just den kommande bokrean.
Men min Meja har längtat efter bokrean. För hon ville så gärna ha nya böcker. Så jag passade på att ta hem ett reklamblad från Akademibokhandeln. Sen så fick både Meja och Ninja sitta och bläddra och önska sig böcker. Vilja är ju med en i bokklubb så hon får ju ny bok varje månad. Själv passade jag också på att kryssa några böcker jag skulle lägga ett extra öga på. Dessutom hittade även Rickard två böcker som han ville ha. Stundande semester, kräver nya böcker. Så ska det även bli för honom tycker jag.


Ninja blev överlycklig för att få en ballong på Akademibokhandeln
 
Men tyvärr var det ju bara inbundna böcker som jag skulle kika på. Och tyvärr så orkar inte mina armar hålla en sån tyngre bok uppe någon längre stund. Och att sitta rakt upp med bok på ett bord blir bra tungt. Så jag föredrar pocketböcker såklart. Så från Akademibokhandlen fick jag inte med mig någon bok till mig själv. Men tjejerna fick 4 böcker och Rickard fick sina två.

Men så tog vi oss förbi Ica Maxi också för att spana in deras bokrea. Nog för att de flesta har ju samma böcker vad det verkar som. Men så hittade jag i alla fall en bok. Dock inbunden men den var inte alls tung så den fick följa med hem i alla fall. Och så tre böcker till för tjejerna del. Så totalt sju böcker till tjejerna, två till Rickard och en till mig. Med andra ord får jag snällt leta vidare bland pocketdjungeln istället.

 
Men än så länge går det ingen nöd på mig. Har två böcker här hemma från min förra beställning, men igår blev jag fast i en bok och läste ut den redan samma dag, i brist på att ha något att göra när barnet är sjukt. 
Förhoppningsvis hittar jag några nya böcker innan det är dags att resa till Spanien. Böcker på semestern verkar vara ett måste helt enkelt!

Tänker ni fynda på bokrean?
 

24 timmar Stockholm

Att få spendera nästan exakt 24 timmar i Stockholm under helgen var precis vad jag behövde. Vi lämnade tjejerna hemma hos farmor och farfar strax innan halv elva och styrde bilen mot huvudstaden. 
Vi kom in till city lagom till lunch och passade på att äta en lätt lunch på Restaurang London.
 
Checkade in på hotellet. Handlade kläder till tjejerna på Zara och sen begav oss sedan ut till Hovet för att titta på hockey. Inte alls enligt våra planer, men det gäller att passa på när man ändå är där.

 
Jag fick se mitt älskade Djurgården möta Linköping och att det dessutom blev vinst för hemmalaget! Och om jag ska vara helt ärlig så unnade jag mig faktiskt en öl (så enkelt som en folköl dock) i samband med matchen. För aldrig tidigare har jag druckit öl i samband med hockey. 

Efter matchen var ju klockan så pass sent så stan hade ju hunnit stänga innan vi kom in till ciyt igen så vi tog oss vidare till Mall of Scandinavia för att spendera några timmar, och pengar för den delen också.
Trötta kom vi tillbaka till hotellet och orkade faktiskt inte bege oss ut igen. Det gäller ju att passa på att vila upp sig medan man ändå kan.

 
Så vi somnade tidigt, sov gott hela natten, och vaknade skapligt tidigt också. Redan vid åtta satt vi och åt en fantastisk frukost innan vi gjorde oss redo för att checka ut. 

Stan öppnade elva, men redan klockan tio satt vi på ett mysigt café och drack kaffe och åt en varsin bit paj. Att bara få sitta i lugn och ro och se staden vakna och bara vara. Det var precis vad vi behövde. Men när klockan var lagom tog vi oss ner till NK för att köpa rosetter till tjejerna. 

Där vidare till BR för att avsluta vår runda på Åhléns. En ny handväska inhandlades till mig och den kommer passa perfekt till vårens tunna jackor. Sen tog våra 24 timmar slut och vi styrde bilen hem till tjejerna igen. 

Som jag har njutit av våra 24 timmar på vift. Laddat upp ny energi till en lagom tuff tid framför mig. I och för sig bara 35 dagar kvar till Spanien dock så det ska nog inte gå någon nöd på mig. Och redan nu planeras en tripp med tjejerna också. 

 
Men det var en skruttig och febrig tjej som i alla fall hade saknat sin mamma medan vi var på vift. Men att få vara med farmor och farfar och dessutom få spendera tid i stallet och rida. Vi hade tre lyckliga tjejer som kom hem igår! De blev ju dessutom riktigt glada över sina nya kläder, leksaker och rosetter som fick följa med hem till dem!

Nu kör vi en ny vecka!