När julen är över

Likt både amaryllisen och blommorna jag köpte inför jul som sakta börjar ha gjort sitt, tappar blad och blommar över, så försvinner även denna jul. Sakta men säkert börjar vi göra oss redo för ett nytt år.


Men vilken underbar vecka vi har haft. 
Barnens alla julklappar är öppnade och har blivit använda, på när som alla. Åk-donet till snön som de fick från farmor och farfar ligger fortfarande i kartong då våran snö tyckte sig ha gjort sitt och försvunnit, men lämnat isbackar att åka på rumpan ändå. 

All den goda julmaten som vi har ätit. Ändå har det inte blivit mat i överlass för min del, men jag har självklart njutit av både min systers egengjorda wienernougat och Mummi's joulutorttu (smördegskakor med plommonmarmelad). Och annat godis såklart. Rickard fick en hem en stor korg med godis från jobbet och själv fick mina kollegor en stor chokladask från ett företag. Men jag har lyckats tagit mig till gymmet en gång denna vecka.

För trots julledighet så var jag inne och jobbade torsdag och fredag. Kanske inte mina mest aktivt arbetande dagar, men lite fick jag undan i alla fall. Rickard var ledig med tjejerna och hittade på roliga aktiviteter för barnen båda dagarna. Nu ska jag ta över ledigheten med barnen nästa vecka, även om jag har lite ångest över att inte vara på jobbet. 

Tjejerna har ju dessutom sovit hos farmor och farfar en natt. Då passade jag och Rickard på att åka till Stockholm och gå på hockeymatch. Djurgården mot HV71. Tyvärr fick jag se mitt lag ta en förlust, men vilken upplevelse det är. Lounge med bubbel och bra sittplatser. 

Barnen tar sovmorgon på jullovet, kanske är de lyckliga över ledighet och att få slippa kliva upp så tidigt. Men själv är jag vaken, långt före familjen. Men då får jag passa på att njuta av lugnet.
Snart vaknar nog en efter en och dagen börjar. Att förbereda inför ett nyårsfirande. Mat och dekorationer ska handlas, och kanske slinker det med lite nya kläder också!

God fortsättning på er! 
1 Bea:

skriven

Åh, vad gott det lät med egengjord wienernougat och Mummi´s kakor. Vattnas i munnen, trots att jag är less godis och kakor nu.

Jag har tyvärr inte tagit mig till gymmet som tänkt, då jag skadade mig på juldagen. Men tränar hemma istället: springer trapporna "bara för att" och det är bättre än inget.

Här skulle jag och sambon inte fira nyår, då sonen ändå skulle på eget firande för första gången. Men Mamma ringde igår och frågade om hon fick komma... hon skulle ta med älgstek (sa hon som muta *haha*)
Och då ville syrran och hennes dotter även komma dom - så ändrade planer här.
Jag har fixat lite pyssel till Yazmine, då hon blir ensamt barn här. Men jag kan vara barnslig och pyssla MED henne <3

Önskar er alla ett gott slut på 2018 & hoppas ert 2019 ska bli fabulous!
KRAM!!!

Kommentera här: