Det blir sällan som man tänkt sig

Nyårsafton. Årets sista dag. Planen var inte att spendera den hemma i sjukstugan. Men så blev det.

Tidigare var planen att fira nyår med våra grannar. 3 rätters middag, bubbel i glasen och fyrverkerier med barnen. Men det blev senare ändrat till; middag själva och bara bubbel i glasen och fyrverkerier tillsammans. 

Så istället fick vi tänka om i matväg. Rickard ändrade om i menyn och handlade allt han behövde till våran egna 3 rätters middag. Men så blev Ninja sjuk. Ja, sjuk och sjuk vet jag inte. Men jag tar det säkra före det osäkra. Med andra ord blev ändringarna från bubbel i glasen och fyrverkerier med grannarna, till en mysig hemmakväll med familjen. 

Idag trotsade vi sjukdom och tog oss ut på en promenad. Både jag och Ninja behövde lite frisk luft då vi varit instängda här hemma i över ett dygn. Och det är nog så jobbigt för en frisk (enligt sig själv) aktiv tjej som älskar att vara ute. En promenad. Jag, Vilja och Ninja. Rickard och Meja åkte iväg på Endurotävling i skogen.

 
Den bitande kylan. Det sved om benen. För någonstans har jag tappat bort mina vinterbyxor. Kanske åkte dem med till återvinningen när vi rensade. Eller så har jag bara lagt dem på ett bra ställe.
Vi hamnade en stund i nya lekparken i vår skog. Upplevelseslingan som den heter. Tjejerna åkte linbana. Turades om att åka en och en och så åkte de även samtidigt. 

 
Vi fortsatte vår promenad men kylan tog över och vi gav oss av hemåt. Rickard och Meja är snart hemma och då ska vi mysa med lite varm choklad och vispgrädde, toppat med små mashmallows. Och så ska vi få i oss en lätt lunch också.

För vi kommer ju i alla fall att äta våran 3 rätters middag. Mysa i soffan, skåla i bubbel klockan 20.00 och somna långt innan några fyrverkerier kommer att avfyras. För vi väljer att inte skjuta några egna i år.

Det blir sällan som man tänkt sig. Men man kan göra det bästa av situationen helt enkelt!

När julen är över

Likt både amaryllisen och blommorna jag köpte inför jul som sakta börjar ha gjort sitt, tappar blad och blommar över, så försvinner även denna jul. Sakta men säkert börjar vi göra oss redo för ett nytt år.


Men vilken underbar vecka vi har haft. 
Barnens alla julklappar är öppnade och har blivit använda, på när som alla. Åk-donet till snön som de fick från farmor och farfar ligger fortfarande i kartong då våran snö tyckte sig ha gjort sitt och försvunnit, men lämnat isbackar att åka på rumpan ändå. 

All den goda julmaten som vi har ätit. Ändå har det inte blivit mat i överlass för min del, men jag har självklart njutit av både min systers egengjorda wienernougat och Mummi's joulutorttu (smördegskakor med plommonmarmelad). Och annat godis såklart. Rickard fick en hem en stor korg med godis från jobbet och själv fick mina kollegor en stor chokladask från ett företag. Men jag har lyckats tagit mig till gymmet en gång denna vecka.

För trots julledighet så var jag inne och jobbade torsdag och fredag. Kanske inte mina mest aktivt arbetande dagar, men lite fick jag undan i alla fall. Rickard var ledig med tjejerna och hittade på roliga aktiviteter för barnen båda dagarna. Nu ska jag ta över ledigheten med barnen nästa vecka, även om jag har lite ångest över att inte vara på jobbet. 

Tjejerna har ju dessutom sovit hos farmor och farfar en natt. Då passade jag och Rickard på att åka till Stockholm och gå på hockeymatch. Djurgården mot HV71. Tyvärr fick jag se mitt lag ta en förlust, men vilken upplevelse det är. Lounge med bubbel och bra sittplatser. 

Barnen tar sovmorgon på jullovet, kanske är de lyckliga över ledighet och att få slippa kliva upp så tidigt. Men själv är jag vaken, långt före familjen. Men då får jag passa på att njuta av lugnet.
Snart vaknar nog en efter en och dagen börjar. Att förbereda inför ett nyårsfirande. Mat och dekorationer ska handlas, och kanske slinker det med lite nya kläder också!

God fortsättning på er! 

God Jul

 
Önskar alla mina kära läsare en God Jul ❤️