Spring för välgörenhet

Idag anordnar tjejernas skola Skoljoggen. En dag då hela skolan (bortsett från förskoleklass) springer valfria varv i skogen. En aktivitet som varit en tradition sedan jag var skolbarn och gick på just tjejernas skola, Edvardslundsskolan.

Årskurs 1 till 3 räknar ihop sina sträckor för att se tillsammans hur långt de har sprungit. Medan årskurs 4-6 kommer att tävla genom att samla poäng till klassen. Ska bli spännande att höra när tjejerna berättar om sin dag när de kommer hem sen!

 
Det var tre taggade tjejer som fick kläder efter väder idag. I väskorna fick även regnkläder plats. Men det viktigaste var ju ändå matsäcken i väskan. Dock ingen stor då skolan bjuder på pastasallad, bröd och mjölk. Men en varsin blåbärssoppa, några majskakor och så vattenmelon i bitar. Och självklart en stor vattenflaska. Ett varsitt sittunderlägg packade jag ner precis när vi skulle kliva ut genom dörren. 

Varje år har skolan, i samband med skoljoggen, samlat in pengar till välgörenhet. De år som jag sprang och de år som Vilja hittills har sprungit så har insamlingen gjorts till Barncancerfonden. En fond som ligger mig varmt om hjärtat då min kusin drabbades när vi var riktigt små. Så ett kuvert med en varsin tjuga packades ner i väskan och lämnas sedan in till klassföreståndaren. 

 
Skulle lätt kunna lägga mer pengar i kuvertet egentligen, men det kontantlösa samhället gjorde att jag bara hade 20-lappar hemma för stunden. 

Och när jag väl kom till skolan med tjejerna så kommer Meja på att vi glömde hennes medicin hemma. Som tur var tog jag bilen imorse så jag fick skynda in med barnen och sen åka hem och hämta medicinen för att hinna lämna den hos Meja igen. Det man inte har i huvudet, får man ha i benen. 

Jag hoppas att tjejerna får sin en riktigt härlig dag i skogen med sina klasskamrater. Det är en mulen dag här hemma men ännu inget regn som tur är!
 
1 Bea:

skriven

Vilket fint initiativ ❤
Nåt sånt här vi tyvärr inte här.

Hoppas det ska gå bra för tjejerna och att ni alla får en härlig helg 💕
Kram

Kommentera här: