När man ska orka lite grann

Idag är en sån grå dag. Regnet stod som spön i backen strax innan vi gick till skolan. Luvorna fick vara på över huvudet när vi gick då det värsta regnet hade avtagit i alla fall. Men sen var det det där med att orka lite grann också. Men det slutade med att jag tog mig hem och satte mig i soffan med en kopp kaffe.

 
Nog för att jag gillar när det är lite höstlikt ute, men det behöver inte vara regn och rusk. Solsken och svala vindar är helt klart något jag föredrar. Men det är något magiskt att få sätta på sig en sticktröja och jeans även om man bara ska krypa upp i soffan för en dag. 

Men tyvärr måste jag bege mig ut också. För jag måste orka lite grann idag. Så som att lämna in sjukintyg till min chef och handla lite inför helgen innan det är dags att hämta hem tjejerna från skolan. Som idag går till klockan tre då finskaundervisningen börjar idag. Eller ja, jag vet inte när Ninja börjar då jag inte fick någon information om det. Men Vilja och Meja börjar idag klockan 14.00. Har dock lämnat ett meddelande till den nya läraren om frågan, så vi får väl se om hon återkopplar snart.

Sen väntar i alla fall en skapligt ledig helg för familjen. Vilja har endast hockeyträning på söndag efter lunch. 
Mamma ska dock vara barnvakt till tjejerna på lördagförmiddag så jag och Rickard får åka iväg och handla födelsedagspresent till vår blivande 7åring ❤

Dags att orka lite grann. Inköpslistan är redan skriven och sjukintyget är kopierat till chefen.
 

Det nalkas jultidningsförsäljning 2018

Tidigare i veckan kom det hem vid 3 stycken olika förlag om jultidningsförsäljning. Vilja sålde förra året från två av dem och valde därför att ta två i år också.

 
Jag och julen alltså. Helt klart världens bästa högtid enligt mig. Och därför har jag egentligen svårt att bara välja att sälja/handla från två av dem. Men jag har bläddrat igenom dem och hittat det jag vill ha.
Även Viljas mormor har redan bläddrat igenom och valt ut det hon ska köpa. Vi glömde bara att fylla i det när hon var här. Tur att hon bor nära.

Förra året gjorde Vilja sig en bra försäljning och vi får hoppas att hon gör det i år igen. Liksom förra året så får hon bara sälja till de nära och kära. Tycker fortfarande att hon är för liten för att gå runt själv och sälja. 

Ett steg närmre jul.. Det vill säga ett steg närmre till glögg, pepparkakor och julmusik! Som jag längtar!
 

Den var bra, men ingen wow bok

Som jag skrev min söndagslista (finns att läsa här) så hade jag ju börjat läsa Annette Haaland's Pastor Viveka och tanterna. För att vara ärlig så började jag på den i söndags, precis innan jag började skriva min lista. Och i måndags hade jag läst ut den. Trots att jag inte fick någon wow-känsla för boken. Visst, den var bra. Men inte riktigt min typ av bok.

 
Trots att det inte var min typ av bok så beställde jag ändå hem uppföljarna till boken från Adlibris (adlink). Och igårkväll fick jag sms om att böckerna fanns att hämta på Coop Konsum. Men jag fick meddelandes 21.21 så jag ansåg att det var lite väl sent att hämta paketet då. Men idag hämtade jag ut det. 

Har börjat läsa Pastor Viveka och Hundraårsjubileet. Har kommit 2 sidor då Meja har fått hem läsläxa igår som ska läsas varje dag. Och jag var tvungen att lägga min bok åt sidan för att hon skulle få läsa sin läxa istället. Snart är det ju eftermiddag och hela den är uppbokad på både träningar och matcher. 

Så jag får väl stoppa ner min bok i väskan och läsa lite när Ninja har fotbollsträning. Om inte regnet kommer förstås. Det kan man ju inte veta numera då väderleksrapporten säger lite som den själv vill.