Ledighet, vardag och mera ledighet

Denna helg spenderade jag och Rickard tillsammans med mina systrar med respektive och så mamma. Vi hade en shoppinghelg i Ullared inplanerad sedan länge. Och shopping blev det. Väldigt mycket. Dock dålig utbud med kläder till Vilja och Meja, så vi fick lägga fokus på annat istället.

 
Taggade att shoppa efter ett par timmar i bilen. Anni och Eric åkte med våran bil medan mamma åkte med Linn och Henrik. Sen blev det övernattning på hotell i Borås och middag på restaurang. För resan var ändå ett sätt att gratulera Anni som fyllde 30 år tidigare i april. 

Det var tre glada tjejer som blev lämnade här hemma igår av sin farmor och farfar. Lite nya kläder, lite nya leksaker och såklart sin mamma och pappa hemma igen. Nu ska jag inte åka iväg utan tjejerna på väldigt länge har jag bestämt! Ska jag någonstans får de snällt följa med. 

Lagom när allt var uppackat igår var det dags att duscha och läsa saga. Det var ju trots allt dags för skoldag för Vilja och Meja idag.

 
Läste en riktigt bra bok för tjejerna igår. De kände igen sig i mycket. Fick tänka till lite vad de olika termerna betydde. Helt klart en bra bok för enligt dem.

Sen somnade de gott. Jag och Rickard fick kaffe på sängen av Meja och Ninja kvart i sju imorse. Jag hade dock ställt klockan på sju eftersom det var skoldag, men vi andra var ju lediga. Men även om dagarna inte är de andra lika ibland så är tjejerna helt fantastiska. Så tjugo i åtta cyklade Vilja och Meja iväg ensamma till skolan. 

 
När de väl kom hem klockan ett så blev det ju faktiskt ledighet för dem igen. Så vi tog oss en promenad till Apoteket och köpte nytt omläggningskit till Mejas brännskada. Och på hemvägen tog vi en omväg då vi passade på att köpa en varsin glass. 

Nu är tjejerna ute och leker trots att det är lite grått och kyligt. Rickard ligger i soffan och läser och jag ska fixa med tvätt. Snart är det dags att göra i ordning för dagens grillning, då vi bjuder över mamma på middag. Sen får vi allt se om det blir någon brasa för våran del. Möjligt en promenad till Holmberget för att köpa lite lotter (om det finns). Ja, kvällen visar sig!

Önskar er en trevlig valborg! Nu är våren kommen!
 

När det blev lite fel i planeringen..

Det här med att barnen har skoldag på måndag känns ändå lite som att det blev lite fel i planeringen. En klämdag liksom. Rickard hade dessutom tidigare sagt att han var ledig på måndagen. Och jag var tvungen att dubbelkolla om tjejerna verkligen hade skoldag. Så var det trots allt skoldag.

Det hade ju varit skönt om familjen hade fått 4 lediga dagar tillsammans. Men istället skulle det bara bli jag och Rickard som skulle varit hemma. Egentligen inte ens jag om jag nu skulle jobbat mina 25%. Men så hämtade jag Ninja i skolan idag. Då frågade personalen om Ninja skulle gå på fritids fredagen den 11 maj (klämdagen kristi himmelsfärdsdag) och det menade jag att hon inte skulle. Jag är ju ändå hemma, så hon kan också vara ledig. Då kom vi ju in på att skolan har skoldag på måndag, men fick veta av personalen att förskoleklass inte skulle ha en riktig skoldag, utan mer som en fritidsdag. Så ingen "skoltvång" där inte. Och då kände jag att Ninja lika bra kunde vara ledig med mig och Rickard också. Så hon packade ihop sina saker och checkade ut för en 4 dagars ledighet.

 
Lagom stöddig över att hon får vara ledig medan Vilja och Meja får gå till skolan på måndag då de trots allt har skolplikt. Dock hörde jag av några föräldrar att den hade tänkt sjukanmäla sitt barn så de fick långledigt ihop. Eftersom föräldern ändå var ledig. Känns lite sådär kan jag tycka. Skolplikt är ju skolplikt. Då ska man ju kanske ansöka om ledighet istället. På rätt sätt.
Hur har ni det? Skoldag på måndag? 

 
Men nu har ju Vilja och Meja en kort skoldag egentligen. De går ju aldrig länge i och för sig. Men endast mellan 08.00 och 13.00 har de skola. Och då kan de lika bra gå för dagen. Så får vi helt enkelt hitta på något efter deras skoldag. Vi har dessutom hemstäd på måndag så vi andra får hålla oss hemifrån också. 

Men veckan efter får ju Vilja och Meja också en 4 dagars ledighet då de också är lediga den 11 maj. Då får vi försöka hitta på något istället. En längre utflykt kanske?! Det visar sig!

Nu är det dock helg som gäller! 
 

Vi lär hänga i parken i sommar

Idag har vi hämtat ut våra entrékort för säsongen till Parken Zoo. 

 
Förra året besökte vi Parken Zoo så ofta vi bara kunde. Några timmar under lediga eftermiddagar, flera timmar under helgdagarna. Och vi hade det verkligen riktigt trevligt. Medhav matsäck. Köp på deras restauranger, fik och kiosker. 

Karuseller i timmar. Lotterivinster av både choklad, godispåsar och några enstaka nallar. 

(bild från förra året)

I år känns det som att besöken kommer att bli fler. Tjejerna går på sommarlov den 15 juni och är då lediga hela sommaren fram till 20 augusti när skolan början igen. Det känns faktiskt väldigt skönt egentligen. Att tjejerna får så långt sommarlov och faktiskt får koppla av, tyvärr är ju anledningen till det att jag blev sjukskriven på heltid fram till sista augusti. Besök hos reumatologen väntar och likaså kallelse till arbetsterapeut. 
Ett lagom jobbigt besked att få såhär en torsdag. Men det positiva är ju att barnen får det bra i sommar. Även om fritids alltid hittar på så mycket roligt på sommaren. Men jag ska nog kunna gottgöra tjejerna jag med!

Nu ser vi fram emot smygpreimären av Parken Zoo 2018 den 5 maj.