Stockholm i vårt hjärta

Återigen ett välbehövligt dygn i vår huvudstad. Uppladdning av energi och kärlek ♥

 
Vi kom ju tyvärr upp sent på söndagskvällen då Meja var iväg på kalas hos sin klasskompis. Men lagom till kvällsmaten gjorde vi entré på hotell Scandic Ariadne vid Södra kajen. Vi åt oss mätta och låg och tittade på tv tills vi somnade.

 
Tyvärr var ju Ninja krasslig. En skällande hosta och mycket trött den kvällen så hon somnade först av alla. Dessutom en liten febertopp under natten. Ni vet det där med att sova med ett element. Men vi vaknade vid halv sju. Rickard och Meja gick ner och hämtade upp lite morgonkaffe till oss. Så trots att jag inte låg hemma i min säng så fick jag ändå kaffe på sängen. Lyx! 

 
Att sova precis bredvid Silja terminalen har ju sina fördelar. Att se när fartyg kommer och lämnar hamnen till exempel. Som tjejerna är suga på att åka båt nu. Ninja längtar nog mest, då hon inte tidigare åkt båt till Helsingfors. Men det ska vi allt göra snart!

 
Vi kom ner till city lagom till att affärerna öppnade. Tjejerna trivs i Stockholm. Meja är som mig, gillar farten och flänget. Att det hela tiden händer något. På gott och ont i och för sig. Butiker högt och lågt. 

 
Vi hamnade inne på Butterix där tjejerna gillade alla häftiga bus och utklädningar. Hattar i mängder som man kunde prova och fotas med. 

Tjejerna shoppade dock "bara" på BR. Vilja hittade LEGO friends tjejerna och hängde lite med dem en stund. Förundrad över hur nån faktiskt har lyckats bygga ihop dem sådär. Något hon aldrig kommer lyckas göra. Men bygga med LEGO är ju något alla tjejer älskar.

 
På NK köptes enbart en rosett. En blå rosett till Meja. Hon har helt klart tittat för mycket på The Thundermans där ena karaktären har massor med rosetter. En ny varje dag ungefär. Så nu är hon mycket nöjd med att själv äga i alla fall en rosett. Och om Meja vill ha en rosett. Då köper jag en rosett. För er som känner Meja vet att rosett är inget hon egentligen skulle använda. Men vill hon, då ska hon få!
Meja hittade dock en Playmobil polis att hänga med en stund när jag betalade. Lycklig tjej det där!


Stannade till på Zara och köpte en varsin tröja till tjejerna. Meja hittade en sån fin som hon ville ha. Så de andra två hittade också en varsin. Mycket nöjda tjejer när Rickard sen gick för att betala dem!

Vi rundade av för att gå tillbaka till bilen efter lunchen på Jensens Bøfhus. Tjejerna fastnade utanför en godisbutik som sålde spännande klubbor. Och inte kunde jag tacka nej till deras frågan om att få en varsin klubba. Något jag garanterat ångrade så fort jag klev utanför dörren och skulle tala om för Rikckard vad klubborna kostade!

 
Nöjda tjejer med klubbor som totalt kostade 267 kronor. Galet! Men jag kan bara inte säga tack men nej tack för kassören talade om vad summan blev för alla klubbor. Men klubborna verkar räcka länge så!

Vi hamnade ute på Mall of Scandinavia innan hemfärd. Besökte LEGO butiken och köpte en stor platta till Ninjas Duplo. Hon älskar verkligen sitt Duplo och det känns bra faktiskt! Och stopp inne på Disney Store fick det också bli, dock hittade inte tjejerna något spännande just då. Kan vara för att de var trötta efter en lång dag. Själv fick jag en efterlängtad Latte från Starbucks. Det är något magiskt med dem.

 
Nästa vända på Mall of Scandinavia får bli utan barnen i alla fall. 

Vi är i alla fall tankade med kärlek och familjeliv en stund framåt nu. Vi tar nya tag och fortsätter framåt!
 

Tidig morgon

Tillhör ni också den grupp av människor som vaknade för tidigt idag på grund av tidsomställingen under natten? Meja tyckte att det var dags att vakna 05.23 idag och började prata med Ninja. Inte helt okej kan jag känna. Men jag hade i och för sig ändå vaknat till men försökte ändå blunda hårt nog för att somna om.
Men 05.45ish var det svårt nog att ligga kvar. Jag fick dessutom kliva upp och be tjejerna att vara lite tysta.

Klarvaken och kaffe. Det lär bli en hel del kaffe denna dag om jag känner mig själv rätt. Morgonen har varit seg men ändå fått en del gjort. Fick frukost i magarna innan jag skickade iväg Rickard, Vilja och Meja till ishallen. Ninja är tyvärr krasslig och får därför inte träna. 

 
Så spendera tid i soffan framför Nickelodeon med kaffe och Ninja. Det låter ju som en bra plan. 
Vi har ju dock hunnit med att starta en maskin med tvätt. Vikt tvätten från igår och så packat diskmaskinen efter frukosten. Nu dricker jag dagens tredje kopp kaffe och har precis skrivit klart nästa veckas planering. 

 
Det är läslov (föredetta höstlov) för tjejerna, men då jag har två tillfällen inplanerade så får tjejerna gå två korta dagar på fritds ändå. Tjejerna klagar inte. De ville ju helst vara där hela veckan. Men jag vill ha sällskap och göra saker med tjejerna. Än så länge är inte tjejerna så nöjda. Men förhoppningsvis kanske de blir nöjda när veckan är slut.

Vi börjar vårt lilla läslov med en hotellövernattning i Stockholm redan ikväll. Meja ska på kalas under eftermiddagen, men så snart hon är klar så åker vi direkt! Så morgondagen spenderar vi i Stockholm. Barnen ville shoppa på Tuna Park. Istället får de gå på Drottninggatan och shoppa istället. Och likaså jag då förstås! 

Nu ska jag ta tag i att bädda rent lite sängar (och öka tvättberget med andra ord) så är sängarna redo för att sovas i imorgon. Det blir toppen det!

Jag önskar er en fin söndag! Får se när jag får chans att kika in här igen!
 

Lördagskalas

Idag var vi ivägbjuda till min systerson Lucas som fyllde 10 år i torsdags. Så vi klädde oss fina, tjejerna i klänning, jag i skjorta och Rickard i pullover. Lucas bjöd på ett riktigt gott fikabord och vi gick helt klart därifrån fyrkantiga!

 
Lucas var mycket nöjd över paketen han fick och att vi såklart kom och firade honom. Han blir så lätt tacksam. Och han är så duktig på att visa sin tacksamhet också! Så mysigt så!
Lucas. Min gudson. Fyllt händerna fulla ♥ Min stora kille!

 
Barnen satte sig på golvet framför tv.n istället för vid bordet. Men de var riktigt nöjda. Stora kusinen Max, som blir tonåring nästa vecka. Satt i köket med oss vuxna istället. Det är så avslappnande att bara fika och prata om allt och ingenting när de är ett litet intimt kalas. Då hinner man verkligen med alla!


Mätt och belåtna med en varsin stor godispåse gick vi hem igen! Tjejerna fick med sig ballonger som fladdrade så fint bakom Meja när hon bar hem dem. 

 
Nu har vi en vecka på oss att smälta allt gott fika och ladda upp för både Meja och Max kalas nästa helg!

I övrigt har vi faktiskt bara njutigt av denna lediga lördag. Suttit hemma i soffan. Lyssnat på barnen när de har lekt. Och bara varit. Skönt och lite behövligt!
Nu laddar vi med kvällsmys. Det är en kalaslördag med andra ord!