Lite sömn, tidig kaffe

Att nattens sömn bara varade mellan 23.32 och 04.32 är ett stort frågetecken. Jag som i vanliga fall somnar långt innan klockan 22 och vägrar kliva upp när klockan ringer 05.15. Men jag känner mig utvilad dessutom (trots att jag inte hann smyga in någon vila efter jobbet igår..)

 
Så nu har jag hunnit fått i mig dagens första kopp kaffe. Alltså redan innan klockan 05.00. Titta på när solen försöker ta sig över grannhusets tag. Men jag ser strålarna och det kan bli en fin dag!
Ska alldeles strax börja koka frukost ägget och göra mig redo för att väcka resten av familjen. Maken först och tjejerna om cirka en halvtimme. Då hinner vi lagom med alla morgonbestyr innan vi hänger på låset på förskolan och fritids 06.15.

Blir förmodligen en seg dga på jobbet idag. Men jag ska gräva runt i perenna rabatter så det ska bli lagom ansträngande, men den rabatten är och andra sidan ganska så lång också. Men det blir som det blir! En arbetsdag i alla fall!

Hoppas ni läsare får er en fin tisdag.
 

Hon är redo

 
Idag har denna ös varit på inskolningssamtal på sin skola. Skolan där hennes två storasystrar redan går. Skolan där jag gick från årskurs 1 till årskurs 9. Min sista dotter ska lämna den trygga lilla förskolevärlden och bege sig in i  den stora skolvärlden. Ett stort steg. Men hon är redo. Oj, vad hon är redo. 

Lite nervöst var det ändå. För vi hade ingen aning om vem som skulle bli Ninjas förskolelärare, men vi fick härliga Lena. Och det känner jag mig väldigt trygg med. Varken Vilja eller Meja har haft henne som lärare, men däremot jobbar hon ju även på fritids där Vilja just nu går. Så Ninja känner ju till Lena och det gör ju vi också. Så på så vis är vi väldigt trygga och lugna inför hennes skolstart. 

Det blev ett snabbt samtal. Eftersom vi alla är redo för denna förändring i livet. Ninja mest redo. Kan både läsa, skriva och räkna plus och minus. Så otroligt duktig tjej vi har. Mycket kommer nog från hennes stora systrar. Som hon så gärna vill vara nära hela tiden. 

Nästa vecka besöker hon skolan med förskolan. Då får hon träffa hela sin "klass" för första gången. Spännande! I och med att jag lyckats få ihop semester blandat med föräldrapenning så kommer Ninja (och hennes två systrar) vara lediga i 7 veckor och därför behöver hon ingen fritids under sommarlovet, utan börjar fritids i samband med att skolan börjar. Det känner jag är en lyx!

Men än så länge går hon på förskola. Det är bara 7 veckor kvar. Hon ska "sparkas" ut med sina jämnåriga kompisar, de ska mysa tillsammans på Parken Zoo och hon ska få vara den där stora lilla tjejen en stund till!
Imorgon får hon prata med sina pedagoger om hennes första samtal i skolan, pedagogerna såg fram emot att få höra henne berätta! 

Men ännu ska jag njuta av att ha barn på förskola ♥
 

Han fick dåligt samvete

Och jag fick en ny egen liten rabatt. 

Ja, maken är som han är många gånger. Han åkte till Byggmax och hängde på låset på förmiddagen för att komma hem och skruva ihop en rabatt till mig. Han förstod väl att jag blev lite ledsen när den försvann. Så han byggde en ram som vi kunde trycka ner i gräsmattan så jag kunde få plantera perenner i alla fall.

 
Jag valde att ställa den i anslutningen till trallgolvet. I planteringslådan fick mitt "kattskydd" (se armeringsnätet som ligger i våg med övre ramkanten) plats och nu behöver jag bara lite mer markduk innan jag kan fylla på med ny jord och börja plantera sommarblommorna. 


 
Efter lunchen så lät maken tjejerna hjälpa till att måla första lagret med färg på redskapsboden. De var mer än nöjda med det, även om det till slut var ganska så tråkigt så de hellre ville ut och leka. Men lite hjälp fick han ändå.

 
Möjligt att det behövs två lager till. Men tjejerna ville hjälpa till imorgon igen för att måla. Redskapsboden var dammtorr ganska snabbt men övermålningsbar efter 12 timmar.

(väggen bakom som är brun i dagsläget ska under sommaren bli vit.. Och golvet ska målas grått.. Det tar vi så fort vi har fått redskapsboden på rätt plats..)

Själv åkte jag iväg på jakt efter snöre/rep eller någonting till ett litet projekt. Men jag hittade inget så det slutade med att jag hade sönder ena remmen till min hansväska istället. Imorgon kan nog projektet startas. Får hoppas det blir bra också. Passade på att veckohandla också när jag ändå var på vift.

Efter middagen så tog jag första fikan på min nya uteplats. För den känns på något vis ny. Vi rensade upp riktigt bra tidigare idag. Cyklarna står ute i cykelstället istället. Hade gärna velat fått iväg tjejernas sparkcyklar, men helt plötsligt så visar de ju såklart intresse för dem. Så de får vara kvar en stund till. Barnens trädgårdsmöbel har snart gjort sitt också. Både Vilja och Meja har nästan för stora ben för att sitta och fika på det, men nu när vi har trallgolv så kan man ju sitta direkt på det kanske. Men än så länge får det vara kvar en stund. Men säkert inte över hela sommarens ens. Måste bara komma på en ny lösning.

 
Måste även strö så lite mer gräsfrön på vissa ställen där gräsmattan har tagit skada. Ibland blir det små fläckar som behöver lite extra.

Men summan av uteplatsen just nu känns riktigt bra. Mer småfix, men jag tar lite i taget nu. Lägga fokus på kanten mot trallgolvet från gräsmattans håll i alla fall. Fylla upp med jord, så nytt gräs. Få hem lite singel till infarten vid grinden från utsidans håll. Lite lagom fix för lediga stunder här hemma med andra ord!

Nu rundar vi av denna lediga helg. Arbetsvecka väntar med väldigt varierande arbetstider för min del. Längtar faktiskt tills jag kan gå upp på heltid. Att jobba hit och dit är krävande bara på så vis.
Ha en fin fortsatt söndagskväll kära ni!