I en stad full av uppförsbackar

Innehåller i och för sig lika många nedförsbackar. 

 
Det gäller ju bara att tänka att det ger styrka. 
För hur trött man än är när man kommer upp, så är man ju ändå uppe. Och man kan då blicka bakåt, mot början av uppförsbacken. 

Jag har inte kommit upp ännu. Min uppförsbacke är lång, men sakta men säkert så tar jag mig i alla fall framåt. Men ibland känns det som om någon står och öser på mer fyllnadsmassa och uppförbacken blir allt längre och högre. Men jag vet att när jag kommer upp så är jag stark nog. 
 

En lycklig tjej somnade igår

Vilken härlig kalasdag vi hade för våran Vilja igår. Så lyckad och en sån lycklig tjej som somnade strax innan klockan 21 igår. För när man har kalasdag så får man skjuta skott i pyjamas och foppatofflor i trädgården innan klockan 10. 

 
Rickard fck ett trevlig morgonpyssel när Vilja öppnat paketen på morgonen. Ett fullstort hockeymål och en skottplatta. Som nu tar upp halva min trädgård. Men barnen är lyckliga, för även Meja och Ninja skjuter ju skott de också. Men nu är de sysselsätta så gott de bara vill. Fler blåa puckar måste vi dock köpa!

Det blev ett lyckat barnkalas med kusiner och vänner. Vilja var så nöjd över alla paket hon fick. Så lycklig över alla som kom och firade henne. 

 
Något nöjd tjej som fick göra en till tårta efter barnkalaset då vi väntade gäster på eftermiddagen. Tyvärr blev det bara farmor och farfar som kom och fikade, så 3/4 delar av tårtan är ju kvar. Men lyckan i Vilja när hon öppnade paketet, innehållande en hockeytröja. Hon ville inte ta sig tröjan resten av kvällen, men när vi fikade fick den snällt tas av så hon inte spillde något på den. Nu ska den lämnas in på tryck på ryggen. Hennes efternman ska tryckas och såklart även en siffra. 


Vilja somnade lycklig efter en alldeles perfekt kalasdag. Jag är lycklig över att ha en lycklig dotter! Min snart 9åriga tjej! Tack till er som kom hit igår och firade min alldeles egna Vilja ♥
 

Vi förbereder kalas

 
På onsdag fyller min förstfödda tjej 9 år. Tiden går fort. Stora kloka alldeles fantastiska Vilja!

Så idag har vi kalas för våra familjer och för våra vänner. Kalas för skolkompiasr får vänta tills skolan börjar igen.

 
Det blev ju såklart sång på sängen med lite fika. Paketen var för stora att öppna i sängen så hon fick gå ut till vardagsrummet. Mer om de paketen i ett annat inlägg.

Hela förmiddagen har gått åt till att förbereda inför kalaset. Vardagsrummet har förvandlats till ett stort fikarum med plats för 13 kalassugna barn. Som Vilja längtar!

 
Sen så fixade vi till alla godispåsar som gästerna ska få innan de går hem som tack för att de kommit och gratulerat Vilja. Lagom små påsar eftersom det trots allt är söndag och inte godisdag egentligen. Men ibland får man på andra dagar också.

 
Fika ska dukas upp på fat och ställas iordning på bänken i köket. Kaffe ska laddas och saft ska blandas. 
Tänk att jag älskar att ha kalas här hemma. Tur att jag får ha tre barnkalas om sensommaren/hösten. Lyx!

 
Vilja hjälpte till med tårtan i år. Hon ville ha färgglatt så det blev en enkel gräddtårta med jordgubbsylt och jordgubbar toppat med strössel. Som hon är nöjd över att fått hjälpa till. Och hon är ju den som är först med att smaka den också. Så vi hoppas att den är god!


 
Nu ska vi fixa med det sista. Första omgången gäster kommer om en timme. Tjejerna är redo, klädda med klänningar och röjer till musik så länge! Vilken perfekt dag!

Jag tankar energi idag. Det lovar jag er!